Mjøsfestivalen i Gjøvik er en korpsfestival som blir arrangert annethvert år. Den ble arrangert for første gang i 1984, og er en veletablert og annerkjent festival.

For første gang

I år var NM i gatemarsjering på programmet for første gang. Der deltok blant annet Melhus Skolekorps (MSK) for første gang. Her bedømmes man på spilling, holdning, uniformering, start og stopp, samt selve marsjeringen.

MSK imponerte stort og endte på en imponerende andreplass. Dirigent Kjartan Klingen forteller om en meget fornøyd og stolt gjeng.

- Vi fikk den høyeste poengsummen når det kom til spillingen, men vi gjorde det ikke like godt i de andre kategoriene. Derfor endte vi fire poeng bak vinneren. Likevel er vi kjempefornøyde. Vi holder ikke på med dette for å vinne, vi holder på for å ha det gøy med musikken og hverandre. Å gjøre det såpass bra ser vi bare på som en bonus, forteller en munter Klingen.

Vant spillekonkurranse

MSK deltok også i en spillekonkurranse med syv andre korps. Man framfører et eget program på 20 minutter, med blant annet krav om et norsk stykke.

Der imponerte de igjen og endte opp med nesten perfekt poengsum. Det ble en soleklar førsteplass, og MSK kunne ta med seg enda en pokal hjem til Melhus.

- Vi trenger folk!

Skolekorpset består av rundt 80 personer, fordelt på hovedkorps, aspirantkorps og juniorkorps. Klingen håper enda flere ønsker å melde seg på til høsten.

- Vi trenger flere folk til høsten. Det er bare å melde seg på, det er et fantastisk miljø hvor alle tas imot med åpne armer. Vi holder som sagt på for det sosiale aspektet ved det hele, og vi har alltid med oss en stor supportergjeng når vi er ute og konkurrer. I helga hadde vi med oss rundt 20-25 foreldre som skapte god stemning, oppfordrer dirigenten.

Fornøyd med kommunen

Det er ikke billig å drive med korps. Det krever hardt arbeid, i tillegg til støtte fra både kommune og næringsliv. Klingen sier han er svært fornøyd med hvordan korpsmusikken blir ivaretatt i Melhus. Melhus Skolekorps mottok blant annet kulturprisen for 2016.

- Vi har hatt mange runder på våren nå, og kommer til å fortsette på høsten, det kommer ikke bare av seg selv. Heldigvis har kommunen iverksatt et fond hvor skolekorpsene kan søke om midler til instrumenter og uniformer. Man må uansett jobbe knallhardt, men det er godt å vite at man blir sett av både kommune og andre samarbeidspartenere, sier Klingen.

Ser fremover

Nå tar skolekorpset sommerferie, før det blir full rulle til høsten igjen.

- Vi starter opp med et sosialt arrangement for hele korpset, før vi forbereder oss til "Jul I Melhus". Videre ser vi fremover mot trøndermesterskapet i februar, og landsfestivalen i Bergen neste sommer. Det er bare å bli med på moroa, sier dirigent Kjartan Klingen til Trønderbladet.