Reisefølget dro tirsdag 20. juni tidlig om morgenen ned til Oslo. Da vi passerte Tynset ble det strålende vær. Vi gikk om bord i Color Magic for reisen videre til Kiel. Vi la til kai i Kiel kl. 10 og kjørte først sørover i retning Hamburg, før vi dreide vestover i retning Bremen. Utpå dagen krysset vi grensen til Holland og etter hvert kom frem til vårt overnattingssted i Groningen.

Torsdag startet neste etappe mot Antwerpen. Vi tok en lengre pause i den idylliske fiskerlandsbyen Volendam. Videre gikk turen forbi Amsterdam, Utrecht og Breda, før vi krysset grensen til Belgia og ankom vårt hotell i Antwerpen.

Fredag fortsatte reisen forbi Gent og Kortrijk for så å krysse grensen til Frankrike ved Mons Bergen. Vi dro deretter forbi Amiens, Le Havre og Caen for vi kom fram til vår destinasjon Saint Malo i Bretagne.

Lørdag 24. juni ble vekkeklokkene stilt på kl. 05.30 for å rekke båten over til den engelske øya Jersey. Overfarten tok ca. 1 time og 20 minutter med hydrofoilbåt og vi ankom i hovedstaden St. Helier. På Jersey ble vi møtt av en lokal bussjåfør som tok oss med på en guidet rundtur på øya.

Søndag utforsket reisefølget Saint Malo på egen hånd. Saint Malo er en hyggelig og historisk «piratby» med flotte restauranter, kafeer og butikker. I tillegg er det flere strender utenfor festningsmurene.

Mandag gikk ferden videre til en av Frankrikes mest populære turistattraksjoner, klosteret Mont Saint Michel, som er kjent over hele verden. Videre går turen til Caen som blir vår siste base for turen.

Tirsdag 27. juni skal vi besøke invasjonsstrendene i Normandie. Vi skal følge de engelske og kanadiske krigsstrendene Sword, Juno og Gold før vi kommer til Arromanche – les – Baines i hjertet av området for landgangene på D–dagen. Vi skal også ha et besøk ved den amerikanske kirkegården og museet på Omaha Beach.

Onsdag 28. Juni drar reisefølget på en utflukt til Bayeux og Chateau de Breuil. Her blir vi tatt tilbake til middelalderens Normandie. Her blir det både historie fra Vilhelm Erobreren og smaksprøver av calvados.

Stig Mikkelsen