Hele 14 kor var i helga samlet på Soknedal i forbindelse med det årlige sangerstevnet til Norges korforbund Øvre Gauldal (NKØG). Her var det mange godbiter for alle som er glad i musikk og da spesielt korsang. Selve finalen var konserten i Soknahall søndag ettermiddag. Da fikk alle korene sin tilmålte tid til å imponere både publikum og kritiker. Hovinkoret og Lundarljom avrundet sitt samarbeid i 2017 med å framføre en medley fra musikalen Les Miserables. Taktfast og med kostymer fra 1800-tallets Frankrike, leverte de så til de grader at tårene trillet hos enkelte av publikummet. Korene ble takket av til stående applaus fra en stappfull Soknahall.

- Ubeskrivelig artig. Stående applaus er sjeldent å oppleve på et sangerstevne, sier Frode Stølan.

Måtte kikke bort

Sammen med Eli Stølan og Bente Sundet Olsen deler han gjerne opplevelsen med Trønderladet. Trioen mener det er Les Miserables udødelig tematikk som gjør noe med tilhørerne.

- Det var sterkt å se på publikum underveis. Det var tårer og vibrerende lepper. Jeg måtte bare la være å se på dem, smiler Eli.

- Fantastisk helg

Og det var ikke bare publikum som satte pris på framføringen. Samarbeidskorene ble også tildelt kritikerprisen.

- Det er selvsagt artig hvis vi vinner, men det er ikke det vi tenker på, sier Frode.

Trioen synes det har vært ei fantastisk helg og roser arrangøren, Hauka Dekorum. Stevneleder Lena Langeng forteller at hun har fått mange hyggelig tilbakemeldinger.

- Det har vært et vellykket og flott arrangement. Folk er så fornøyde. Det er virkelig verdt alle timene med planlegging. Alle har gjort en veldig bra innsats, sier hun.

Revy om alle kor

Hun trekker fram festmiddagen lørdag som et av høydepunktene. Da ble alle deltakende kor presentert med et kort revyinnslag.

- Vi fikk mange gode tilbakemeldinger på dette. Og vi har hatt tre kjempeflotte konserter i kirka, så bra nivå og mye fin sang, sier Langeng.

Damekoret Uredd opptrådte utkledd som nonner. Foto: Thomas Olsen
Flere korister ble hedret for lang og tro tjeneste kormusikkens tjeneste. Foto: Privat