– CD-en blir til nå fordi det er fem år siden sist vi ga ut, og fordi de eldste i koret skal få muligheten til å være med på en cd, sier dirigent Tone Helgemo.

Haltbrekkleiret studio

I flere år har Stjernekoret jobbet med planene om en cd-utgivelse. Koret ga ut for cd for fem år siden og for ti år siden. Innspillinga skjedde sist helg, og cd-en er finansiert med tilskudd fra flere hold. Hva utgivelsen koster, ønsker Helgemo ikke å si noe om. Cd-en kommer ut i høst.

– Det er første gang vi bruker profesjonelt lydstudio, og vi har valgt å være hos Arild Vårvik som har Haltbrekkleiret lydstudio, forteller Helgemo.

Arild Vårviks datter Ingrid har sunget i Stjernekoret, og det har også Julie Stokke som har gjort seg bemerket i ulike talentkonkurranser og har kommet inn på LIPA. Stjernekoret ble stiftet av Inger Johanne Huke i 2004, og de siste 11 årene har Helgemo vært dirigent.

Koret står på benker som Vårvik har snekkert. Innimellom har sangerne som er i alderen 5 til 12 år, «friminutt» slik at de kan løpe litt ute på plenen utenfor.

– En cd er veldig viktig for å ha ei gulrot. Etter den første innspillingsdagen fikk jeg utrolig mange meldinger fra foreldre om at ungene var slitne, men glade da de kom hjem. Både Arild Vårvik og jeg er lærere, og det er greit å ha en slik bakgrunn når vi skal ha innspilling for et barnekor, sier Helgemo.

Kjente låtskrivere

En av de ni låtene på cd-en som gis ut i høst, er «tomme ord» av Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne. Cecilie Eide har skrevet tekst til sangen «Små og store stjerna», og tittelen på sangen blir trolig også tittelen på cd-en ifølge Helgemo. Hun mener at en cd kan gi mestringsfølelse, og bidra til rekruttering.

En telefon til Halvdan Sivertsen med spørsmål om det var greit å bruke låta «Hver gang vi møtes», ga straks klarsignal fra Sivertsen.

Ønsker flere gutter

Koret har 25 jenter og 1 gutt. Trym Øien (11) fra Lundamo har fått sitt eget vers for å minne gutter om at det kan være fint å synge i kor.

– Det er kjempeartig å få være med på en cd, sier Trym som er travelt opptatt med kor, korps og lyd-/lysarbeid på fritida.

DEN ENE: Trym Øien er eneste gutt i Stjernekoret, og han forteller at det er fint å synge i kor. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Arild Vårvik gir tilbakemelding til koret ved å holde opp et smileansikt når ting går bra. Foto: Gunn Heidi Nakrem