Konserten med Nidarosdomens guttekor i Melhus kirke var så gripende at folk satt der med gåsehud og tårer i øynene, fortalte kantor Christine Goedecke da konserten var slutt.

Begeistret publikum

Kantoren var konferansier, og overlot nyorgelet til Erling With Aasgård som er kantor i Kolstad kirke. Melhus kirke var nesten fullsatt, og det vanket stående applaus da koret og kantoren var ferdig med konserten som var søndag ettermiddag. Denne konserten var en av flere innvielseskonserter for orgelet som nå er ferdig.

Korsangeren kom rett fra avskjedsgudstjenesten for biskop Tor Singsaas, og tok seg en hvil inne i kirka før de vartet opp med en konsert som gikk rett hjem hos publikum. På programmet sto innslag som «Messe solennelle for kor og orgel» av Louis Vierne, «O Jesus Krist, jeg flyr til deg av Carl Nielsen, «Greater love hath no man» av John Ireland og «Den fyrste song eg høyra fekk» av Lars Søraas. I forkant av sistnevnte sang fortalte dirigent Bjørn Moe at koret skal framføre denne sangen sammen med et orkester under en tur til Singapore. Under flere av innslag var det solister.

Kantor Aasgård hadde også en egen avdeling med «sonate i g-moll av Oskar Lindberg.

Les også: På innsiden av det nye orgelet

Takket

Etterpå takket kantor Christine Goedecke alle som har bidratt for å få på plass det nye orgelet, og hun bød på orgelbrus og kaker som sammen dannet ordene tusen takk. Det sveitsiske firmaet Orgelbau Kuhn som hadde tre representanter som blant annet Hans Peter Keller til stede, ble også behørig takket.

30. juni er det sommerkonsert i Melhus kirke med Jan Junker på fløyte og Gunhild Bjørkøy på orgel.

ORGELBRUS: Kantor Christine Goedecke bød på orgelbrus og hjemmebakt kake i Melhus kirke etter konserten. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Kantor Erling With Aasgård ble kalt fram for å få hyllest etter konserten.
Nidarosdomens guttekor hadde oppmarsj i kirka.