- Jeg må si vi er skuffet over at det kom så lite folk i går. Kun 400 var på festen, sier Kristian Lorvik som sammen med Per Evjen står bak festivalen.

Les også: Festivalen får skryt fra politiet

Færre enn i fjor

400 var noe helt annet enn det de hadde sett for seg. De var også skuffet i fjor, da 733 betalte seg inn fredagskvelden for å høre på Johnny Logan og Smokie.

I år var det Cir.kuz, Plumbo og Stage Dolls som sto på scenen fredag kveld.

- En blir litt skuffet år folk ikke stiller opp. Vi må spørre oss om melhusingene ikke ønsker denne festivalen, sier Lorvik.

Han sier de tok grep etter skuffelsen på fredagskvelden i fjor, og gikk for lokale bookinger. Særlig hadde de forventninger om at det delvis lokale bandet Stage Dolls skulle trekke publikum.

Les: Fullt hus for Jørn Hoel

Går over til en kveld

Likevel: De forventer noe helt annet lørdag kveld. De har forhåndssolgt rundt 800 billetter, som er det samme antallet som i fjor.

- Vi forventer 2000 lørdag kveld, sier Lorvik bestemt.

- Holder det med en dag på festivalen?

- Det er det vi nå vurderer. Vi har vel mer eller mindre bestemt at det ikke er marked for to kvelder, sier Lorvik.

Populær familiedag

På dagtid lørdag var det familiedag i Bankhallen, et populært tilbud. Fra scenen danset figurene fra Vennebyen, og barna i publikum fikk også hilse på dem med en high-five og en klem for dem som turte det.

- Det er artig å kan tilby dette. Det er noe ganske unikt, som vi har fått veldig positive tilbakemeldinger på, sier Lorvik.

Arrangementet er helt gratis, og uten kommersielt innhold. En dag uten kjøpspress, noe mange foreldre har gitt uttrykk for at de liker.

- Det er jo forskjellig hvilken økonomi barnefamiliene har. Det er artig å kunne tilby noe som ikke gjør forskjell på folk, sier Lorvik.