Det begynner inne med allsang og fortelling, med Kari Frisvoll ved flygelet, Knut Haseth med trekkspill. Gunnvald Bøe og Kristine Kaasa Moe forteller litt om sangene og om Asbjørn av Medalhus. Prestegårdslånas eiendom er del av Asbjørns gamle gård for over tusen år siden.

Les også: 150.000 kroner til Prestegårdslåna

Bauta

Det står en over hundre år gammel bauta over Asbjørn i prestegårdshagen. Noen har sagt at den burde fjernes, fordi Asbjørn talte imot kristendommen.

Men kristendomslærer Kaasa Moe kommer til å hevde det stikk motsatte; nemlig at det er nettopp her, på prestegården og ved kirken, som er den beste og riktigste plassen for bautaen over Asbjørn.

Les også: Forteller om langhus og gullringen

Ut i hagen

Etter en halvtimes tid eller så, i Låna går forsamlingen ut, og arrangørene regner med fint vær. Stabburet vil stå åpent, der kan man se utstilling og lese om gjenstandene som er der. Lysthuset blir åpent, med kaffe og kaker. Så blir det spill og lek i hagen, som skotthyll, basse, parris/paradis, krokett og annet.

- Barn, unge og voksne håper vi blir med! Kanskje noen til og med vil ta seg en liten vals i hagen, til trekkspillmusikk, oppfordres det fra arrangørene i Prestegårdslåna.Det ligger an til en sommerfest med sang, spill, fortelling, lek, deilige kaker (både kjøpt og hjemmebakt), kaffe og te. Det er lurt å ta med en campingstol, for Prestegårdslåna har (foreløpig) ikke så mange hagemøbler.