I år blir det igjen torgdag, men ikke på Singsås. Denne gangen er det Kotsøy som får gleden av å invitere til en aldri så liten folkefest.

Savnet

Mange savnet den mangeårige tradisjonen da Kari Merethe Buseth og Brit Kosberggrind besluttet å avvikle både den og butikkene sine, Kamer Skinn og Brits Keramikk, på Singsås for to år siden.

Les også: Torgdagen samlet folket

I fjor viste det seg at mange gjerne hadde sett at noen kunne videreført torgdagen. På et kreativt styremøte i Kotsøy samfunnshus, ble styret enige om at dette måtte være noe som kunne gagne både samfunnshuset og folk flest, og de tar dermed over stafettpinnen.

Torgdagen på samfunnshuset blir 1. juli, og i samme stil som på Singsås, men noe større, forteller arrangørene. Det blir salg av husflid, kunst og det som hver enkelt måtte ønske å selge, enten det er nytt eller brukt.

– Vi har storsalen for dem som ønsker å være inne, i tillegg til mye plass utendørs, smiler leder for samfunnshuset, Hanne Husvik Lein.

Tidligere år kunne det være over 20 boder på torgdagen, og Husvik Lein røper at det allerede nå er mange på lista over folk som vil komme.

– Og det blir noe for karene også, lover hun.

Lokale bedrifter

Blant annet skal de lokale bedriftene på Kotsøy stille ut, og ha ulike dagstilbud i forbindelse med torgdagen. Hognabrygg kommer til å ha lørdagsåpent, og på samfunnshuset blir det kafé med salg av is, brus, kaffe og te, hjemmebakte kaker, vafler, pølser med brød og elghakk.

Om det er flere som har lyst til å stille ut og selge varer, er det bare å ta kontakt, sier samfunnshusstyret.

Les også: Motorsykkel raste gjennom Kotsøy