Her er begrunnelsen for at Liøya vant:

  • Barnehagen arrangerer hvert år matfestival, der barna får smake på masse nye smaker.

  • Barnehagen beskriver godt hvordan de vil jobbe med smaksskolen i årene framover.

  • Barnehagen bruker ressurser på kompetanseheving av ansatte rundt barn og mat.

  • Barnehagen ønsker å legge til rette for enklere matlaging sammen med barna, i form av et lite skolekjøkken.

  • Barnehagen er flink til å ta med seg barna på utflukter, som for eksempel Skogstur med bålmat og besøk i fiskebutikk

  • Barnehagen er flink til å engasjere barna i matlagingen.

  • Barnehagen kan dokumentere at de har drevet smakstrening gjennom året.

Lærte av Brimi

Til Trønderbladet opplyser Liøya barnehage at de nettopp vært på tur til Lom med personalet for å treffe Arne Brimi og lære masse av han og arbeidet rundt Norsk Smaksskule.

De andre vinnerne av årets konkurranse er Drivdalen barnehage, Rollag kommunale barnehage, Dalsbygda skole og Kanonen barnehage. Alle fem vinnere får en pengepremie hver på 5.000 kroner.

Norsk Smaksskule er et tiltak som har kommet i stand i et samarbeid mellom blant annet Fiskeridepartementet Sparebankstiftelsen og Gjensidigestiftelsen.

Laksetaco

Tilbudet om besøk av egen kokk går til både barnehager og skoler. Liøya hadde besøk av kokk Per Ivar Berget fra Norsk Smaksskule i april i år, og da laget de laksetaco.

Les også: Liøya-ungene laget laksetaco

Hovedmålsettingen med Norsk Smaksskule er å rette fokus på ren og sunn mat og lære barn og voksne å bli bevisst på at mat er en viktig del av var kulturarv.

Les også: Spiste laks ved Gauls bredder

BESØK: Liøya hadde besøk av kokk Per Ivar Berget fra Norsk Smaksskule i april i år, og da laget de laksetaco. Foto: Liøya barnehage