Orgelpiper på avveie, Benna med et par badende ordførere, drømmen og marerittet om 100 år i eget hjem. Samt ultralokale skråblikk på bygdeoriginaler, kampen om skiløypa og hyllest til lokale helter.

Dette var noe av det UL Framsteg bød på, da de viste frem revyen "PIP PIP fra Jåren" denne helga. Premieren var på 17. mai, som den bruker å være. Totalt har de solgt ut fire forestillinger, 520 billetter.

Les: Det piper fra Jåra

Hyllest til Engan

Revysjef Sturla Estenstad fortalte at de er veldig godt fornøyd med årets revy, og at tilbakemeldingene har vært veldig gode.

Den umiddelbare responsen inne i Vonheim sa det samme fredag kveld. Folk vekslet mellom å humre, le og skratte. Iblandet mer alvorlige musikalske øyeblikk. Blant annet hyllet de stilhopperen og hølondingen Toralf Engan, som også var publikum.

Orgelpipene

Den røde tråden gjennom forestillingen var, som lansert på forhånd, de forsvunne orgelpipene i Melhus kirke.

Det mye omtalte Metrovann-prosjektet ble også tatt opp, hysterisk godt spilt av Gøran Onsøien og Kim Esten Estenstad, som henholdsvis Trondheimsordfører Rita Ottervik og Melhusordfører Gunnar Krogstad.

Lokale referanser

Som seg hør og bør var det mange innslag om lokale og ultralokale forhold, og de lokale referansene var mange. Sketsjen om professor Reidar Almås’ nitidige kontroll av både parkering, hundehold, fatbike og generell ferdsel i de dyrebare løypene på Jårakjølen, var et populært avslutningsnummer.

Et annet innslag som fikk folk til å le seg krokete, var diktet som ble framført som handlet om alle utnavnene, som har blitt gitt svært mange mer eller mindre originale hølondinger opp gjennom tidene. Her er et utvalg: «Task». «Klikk». «Kakk». «Litj-tusk». «Task-Olsen». «100». «101». «Simsen». «Rock-Ola». «Godager». «Flesk-Jesus».