– Støren skolekorps har hatt en stor økning i antall utøvere. Det er vi glade for. Da må en del ting være på plass: God instruktør, gode instrumenter, og uniformer.

Det sier Torstein Rognes, som er styreleder i skolekorpset.

Les: Lager storkorps

Slitte uniformer

Instruktøren og instrumentene er på plass. Men uniformene er det litt skralere med. En god del av uniformene de har, er gamle og utslitte. Og de mangler særlig uniformer i de minste størrelsene.

– Mange av dem er over 30 år gamle, sier Rognes.

På 17. mai må skolekorpset gå i gensere og svarte bukser, og ikke i uniformer.

Nye uniformer er bestilt, men disse er ennå ikke ferdig sydd og sendt til Støren. Sparebank 1 SMN tok initiativ til et spleiselag for korpsene i dalføret med tjenesten "Spleis". Gir du penger til Støren skolekorps, går pengene til nye uniformer.

SMN klasket til med 10 000 kroner for å åpne spleiselaget. Så fort korpset selv greier å dra inn 5000 kroner, vil banken sette inn nye 5000 kroner. Målet er at alle medlemmene i korpset skal få nye uniformer til slutt. Men investeringen vil ta tid; hver uniform koster 6000 kroner.

Les også: Skolekorpset i Melhus går også så det griner

Les også: I Melhus har kommunen eget fond for korpsene

Populært korps

I dag er det 23 barn og ungdommer som spiller i skolekorpset, og barn fra tredje klasse er med i korpset. Det har stadig kommet til nye i korpset de siste årene.

De spiller så klart 17. mai, og nytt i år er at skolekorpset skal gå alene i toget, og ikke sammen med Støren musikkorps.

5. juli får de også sjansen til å virkelig vise seg frem, da NRKs «Sommertoget» kommer til Støren.