Torsdag framførte niende trinn ved Eid skole på Korsvegen musikalen «Bønder langs riksveg 708», og det var ikke fritt for at mange publikummere satt med tårer i øynene etter å ha sett de flotte prestasjonene på scenen.

Lokalt preg

Hans Rotmos Vømmøl-sanger var utgangspunktet, og så hadde elever og lærere sørget for at sangene ble bundet sammen i en musikal med lokalt preg.

Her var det møte med situasjoner som mange kunne kjenne seg igjen i, og publikummere uttrykte glede over å få høre tekster på norsk.

Elevene behersket tekstene godt, og hadde en ledig stil på scenen.

I forestillinga ble publikum tatt med ut på 708-en som går gjennom Hølonda, og lensmann Løvset dukket stadig opp for å ta seg av suspekte bilkjørere.

Journalisten var på plass for å ta bilder av utforkjøringa på 708, og prest Moland kom sannelig inn med ski på beina i ett av innslagene. Presten spurte blant annet om ungdommene var konfirmert.

Stor opplevelse

Med de gode sangprestasjonene, et eget band, god lyssetting, virkningsfulle elementer på scenen, ble musikalen en stor opplevelse.

– Dette var et kjempeshow, og det burde absolutt ha vært vist i Melhus rådhus slik at skoleelever fra andre deler av kommunen kan få sett dette, sier Magnhild Estenstad.

Publikum kvitterte med stående applaus etter forestillinga, og rektor/virksomhetsleder Grete Thomassen Dalen sa at hun var utrolig stolt over å være rektor ved Eid skole. Hun takket alle som har bidratt til den flotte forestillinga. Mange har stått på for å få til musikalen, og det er som Rotmos sang som for øvrig ble framført på scenen: " Itjnå som kjem tå seg sjøl"

PÅ STEDET: Utforkjøringa på 708 er et faktum, og journalisten Katrine Fjelly) spør de impliserte (Øyvind Konstad og Anne Dorthe Ysland) om hva som har skjedd. Foto: Gunn Heidi Nakrem
PÅ SKI: Prest Moland (Even Øye Eid) er på jakt etter skiføret på Jårakjølen. Foto: Gunn Heidi Nakrem
NÅ OG DA: Ungtausene og kårkjerringa Maret Mobakka (Kristin Gaustad) om livet på gården. Foto: Gunn Heidi Nakrem
EVIG KJÆRLIGHET: Rollefiguren Petter Guling samtale om kjærligheten. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Olaver rundbrenner (Isak Anders Hegge) forsøker å gjøre inntrykk på damene.
Rektor/virksomhetsleder Grete Thomassen Dalen takket for den solide innsatsen som er lagt ned i forkant av musikalen og under framføringa.