Biskop Tor Singsaas avslutter sin tjeneste 11. juni. Arrangørene av kirkejubileet på Støren hadde et stort ønske om besøk av Singsaas, men ettersom han er pensjonist under jubileumsuka i september inviterte de ham til en kulturkveld i Støren kirke søndag 7. mai. Formelt er han i tjeneste til september, men avvikler ferie og fridager fram til da.

Det er ennå ikke avgjort hvem som blir ny biskop i Nidaros.

Tor Singsaas er sterkt tilknyttet Støren. Han forklarer til Trønderbladet at hans bestemor vokste opp på Støren, like i nærheten av kirka. Han hadde også en onkel som var prest i kirka på 1950-tallet.

– Jeg ser fram til besøket på Støren, og føler meg heime her, sier Singsaas.

Biskopen skal holde foredrag om folkekirka, eller ei kirke for folket, som han ønsker å uttrykke det.

– Jeg vil forklare hva som ligger i dette uttrykket. Fra januar i år ble kirka skilt fra Staten, men dette er organisatoriske endringer, som ikke påvirker kirka som sådan. Den vil fortsatt være den samme, budskapet er det samme, og kirka holdes oppe av Jesus Kristus, sier han.

Sokneprest Oddbjørn Stjern sier at Singsaas er en meget god foredragsholder, og tror dette blir interessant. Under møtet i Støren-kirka blir det sang og musikk av Ingrid Storlimo, Thomas Lomundal og Ronny Kjøsen. Sangkoret Samhald fra Soknedal skal også synge.

- Folkekirka er et svært aktuelt tema, og jeg vet at Tor Singsaas kan gjøre det interessant og levende gjennom sitt foredrag, eller kåseri. Folkekirka er stedegen, og ikke noe som ligger fjernt fra oss, sier Stjern.