Det burde vært trengsel i kirkerommet når verdens beste damekor tar turen, sammen med den kjente visesangeren og komponisten Henning Sommerro holder konsert i Støren kirke. I stedet var den halvfull.

Les også: Får orgel fra Romania

– Litt karslig

De som var der, fikk en opplevelse av de sjeldne. Det var Cantus som sto for brorparten av sangen, mens Sommerro steppet inn med velkjente sanger, humor og improviserte viser om Støren kirke, for eksempel.

– Jeg er med for litt variasjon, jeg. De synger jo så fint, og de ser jo så fine ut også. Jeg synger litt mer karslig, kanskje, humret han da han gjorde seg klar til første sang.

Tove Ramlo Ystad er kjent i disse traktene, etter at hun var dirigenten for Hauka mannskor i flere år. Hun trakk også fram Guri Løkkesmo fra Budal, som startet opp i koret på nyåret.

– Hun kom på opptaksprøve, og sang med en klokkeklar stemmesopran. Akkurat som jeg liker det. Hun har fått sin opplæring og sine impulser herfra. At hun er fra Budal synes jeg er kult! sa Ystad.

Tok i bruk rommet

Sommerro skrøt av den nyoppussede Støren kirke, som feirer 200-årsjubileum i år. Cantus tok også fullt ut i bruk kirkerommet. Gjennom flere sanger sto de langs veggene i kirka, og omkranset publikum med sang.

Cantus gir neste uke ut et nytt album som slippes internasjonalt. Koret ble i 2013 kåret til verdens beste damekor.

Henning Sommerro sang sammen med Cantus. Det ble en nydelig kombinasjon av rufsete og klokkeklart. Foto: Marthe Eid
Tove Ramlo Ystad er dirigent for Cantus, som hun var med og staret tilbake i 1986. Hun har også vært dirigent for Hauka mannskor i flere år. Foto: Marthe Eid