Kulturhuset på Støren forteller i en pressemelding at de lenge har gått med planer om å benytte det flotte og naturlige amfiet ved Støren Prestegård til konsertarena. Torsdag 27. juli skjer det. Da kommer Vamp for å innvie Prestegården Arena. Bandet spilte også på Støren rett før jul i 2016, og ble godt mottatt av publikum.

Les også: Fullt hus nok en gang

Veletablert arrangør

Kulturhuset er etter sju år godt etablert som konsertarrangør i regionen, og publikum i dalføret har vist økende oppslutning om huset.

–De senere år har vi også sett at publikum har omfavnet denne typen konserter og arenaer, med blant annet Granåsen og Sverresborg Arena i Trondheim som lignende eksempler, uttaler kulturhussjef Atle Fredagsvik.

Han mener at myten om den trege trønderen har blitt knust, og de har tro på at tiden er moden for denne typen konsert også på Støren.

Prestegården Arena

Arenaen har tidligere blitt brukt til Bør Børson Jr., men som konsertarena blir det ikke satt opp publikumsamfi. Prestegården Arena har stor publikumskapasitet med sine 1500 plasser, og nærheten til kulturhuset gjør at alle fasiliteter er tilgjengelig. Det er første gang denne arenaen brukes til konsert, men ikke siste. Det kommer flere somre, og ambisjonen er at sommerkonserten på Støren skal bli fast tradisjon, melder kulturhuset.

Les også: Arvid fikk spille med Emilia

Konserten er en familiekonsert, åpen for alle, med egen billettpris for barn til og med 14 år. Det er i hovedsak ståplasser på arenaen, med noen få sitteplasser i arenaens faste amfi, og med egne plasser for rullestolbrukere. Det blir åpen servering, med salg av mat og drikke, og kulturhuset har for anledningen fått skjenkerett også på uteområdet.

I tillegg til hovedkonserten blir det et oppvarmingsband.

På sommerturné

Vamp og sommerturné henger gjerne sammen, og sommeren 2017 er ikke noe unntak. De har en stor og innholdsrik katalog, og har mange sanger som passer ypperlig for årstiden. I alt skal de spille rundt 40 konserter, i all vesentlighet utekonserter, fra slutten av mai til månedsskiftet august-september.

Konsertene holdes i by og bygd, i naturskjønne omgivelser og i mer urbane strøk. Publikum vil møte Vamp i hagen til historiske hoteller, i bakhager og i parker, på fjellet og i strandgapet, på øyer og i dalsøkk – og på festivaler.

GUTTA PÅ TUR: Vamp består av Øyvind Staveland på fele, fløyter, vokal, bratsj og trekkspill, Jan Toft på vokal og gitar, Odin Staveland på trommer, vokal, piano, perkusjon og trekkspill, Bjørn Berge på gitarer, banjo og vokal, Kjetil Dalland på bass og kor og Lars Eirik Støle på orgel, trekkspill og kor. Foto: Pressebilde