– Jeg tror vi kommer til å holde på til vi stuper. Det vil bli voldsomt vanskelig å slutte nå. Å spille i band tror jeg er sunt, sier bandmedlem Ståle Tonning.

«Sorte får»

Bandet ble startet i Melhus, og har for øvrig fått ei låt av Åge Aleksandersen. Låten «Sorte får» får The Skulls bruke såfremt de ikke spiller den inn. Dette er ei låt som Aleksandersen skulle ha med på ei plate, men som produsenten ifølge Tonning, ikke fant plass til.

– «Sorte får» er ei skikkelig tøff rockelåt, opplyser Tonning.

Les også: The Skulls gir ut ny låt

Drømmen

The Skulls ble startet 20. januar 2004, og fikk navnet etter et forslag fra Tonning som barn ble fascinert av hodeskalleringer på trondheimsmartnan.

– Drømmen var å spille én gang, og være rockestjerner for én dag. I utgangspunktet var bandet en håpløs drøm. Ingen av oss kunne spille. Men det gikk bra, og søndag skal vi ha vår konsert nummer 107, sier Tonning.

Alle bortsett fra én, har vært med hele tida. The Skulls består av Ståle Tonning (58), Torgeir Wærnes (59), Terje Fossum (60) og Kåre Saksvik (57).

– Det har vært en fantastisk reise, forteller Tonning som bor på Kvål og jobber i NRK.

Bandet fikk hjelp av kulturskolelærer Morten Bach til å komme i gang, og så hjalp Ola Buan Øien fra Too Far Gone dem videre. Sistnevnte er også kulturskolelærer.

– The Skulls ville ikke ha eksistert uten dem. Vi har erkjent at vi aldri blir så flinke som Jimi Hendrix. For vår del handler det om en del flaks, en del talent og en del hardt arbeid. Det siste er det viktigste. Hver mandag øver vi, og vi har funnet nye ting som har pushet oss, forteller Tonning.

Les også: Trønderne er flinke på ung kultur

Lager låter selv

Etter å ha fått høre fra musikere at de burde lage musikk selv, og dro de til Per Bortens studio på Ler. Bandet slapp to sanger, og begge havnet på NRKs liste. De har skrevet 10 egne låter.

– Bjørn Hansen i RBK bruker The Skulls i sine foredrag som eksempel på vinnerkultur, sier Tonning.

Bandet har også engasjert seg innen rusomsorgen, og Tonning forteller at de en gang i måneden spiller gratis i Trondheim for rusmisbrukere – noe de har fått gode tilbakemeldinger på.

Søndagens konsert er i Ler putballhus, og Ståle Tonning gleder seg til å spille i musikkbygda. Med på konserten er også lersbyggen Roar Øien som har eget platestudio, og som av Tonning betegnes som en av landets beste steelgitarister.

KOPI: Ringen Ståle Tonning bærer, er en kopi av ringen til musikeren Cliff Richard, og symboliserer navnet på bandet. Foto: Gunn Heidi Nakrem