I fjor flyttet danse- og kulturskolen Alive Creative Institute fra Melhus, etter 14 år i bygda. Året har vært preget et av omstilling, forteller eier og driver Tanya Winsnes, men de har rukket å bli såpass etablert i byen, at de nå har 140 elever med stort og smått. Fremdeles er nesten halvparten fra Melhus

Les også: Danser for ofrene av menneskehandel

De små tingene

Danseshowet «Change the World» som ble holdt på Byscenen på søndag, handlet om det enkelte menneskes mulighet til å gjøre en forskjell. Dette er noe Tanya alltid har vært opptatt av, sier hun.

–Vi vil lære ungene å utgjøre en forskjell. Det er ikke nødvendig å være Martin Luther King eller Mor Teresa, det handler om de små tingene i det daglige, sier hun.

Les også: Klare for et nytt kapittel

I alt hadde elever og lærere øvd inn 41 numre som publikum fikk se, i et som alltid profesjonelt utført show fra Alives side.

Vil sette sitt preg

Tanya og ektemannen Hans Jakob Winsnes startet danseskole på Singås i 2002, og flyttet året etter til Melhus. Noen år hadde de også en avdeling på Støren. Etter langvarig trøbbel ned å finne et godt egnet og permanent lokale, valgte de å flytte skolen til Trondheim, der de nå holder til i Kjøpmannsgata.

–Vi satte absolutt vårt preg på Melhus, og nå skal vi sette vårt preg på Trondheim, uttalte Hans Jakob fra scenen etter endt show.