Øyadagen er et arrangement som Øya videregående skole holder hvert år. Da kan alle som vil komme innom, og se nærmere på hva skolen driver med i det daglige, i tillegg til litt annen underholdning og aktiviteter.

Økning i besøkstall

Da rektor Ole Jørgen Stevik ble ansatt på Øya i 2001, var de storfornøyde om det kom et par hundre besøkende på denne dagen. Nå kommer det gjerne 1.500 om været er bra, og forholdene klaffer. Så godt klaffet det ikke nå på lørdag, for med surt vært og snøbyger i lufta, var det nok noen som holdt seg hjemme. Likevel anslår rektoren at det var rundt 1.000 besøkende innom.

Les også: Gravde seg ned i tide

Stevik ble formelt tilsatt som rektor den 1. april, og dette er hans første Øyadag som rektor.

–Jeg er godt kjent med arrangementet etter å ha jobbet på Øya i mange år, og det er et rimelig selvgående arrangement. Men det er jo alltid spennende å se hvor mange som kommer, sier han.

Han er veldig godt fornøyd med lørdagen, og forteller at det var spesielt artig at så mange deltok på kveldsarrangementet med konserter og basar.

Varierte aktiviteter

Først på dagen hadde skolen informasjonsdag for nye søkere, og også her kom det mange. Klokka 15.00 åpnet gården for alle, og det var aktiviteter som snekkerverksted, presisjonskjøring med traktor, ridning, tombola, lassokasting og zipline, pluss mye mer. I tillegg kunne publikum få komme inn i fjøset, og se på store og små krøtter, sauer og lam, og mindre dyr som katter og fugler. Det var til og med mulig å følge en operasjon av en katt i operasjonsstua.

Les også: Slutter som rektor

Stevik sier at denne dagen, sammen med Åpen gård som de holder i samarbeid med Melhusbanken på høsten, og Åpen julegård før jul, er flotte måter å få vist seg fram på for skolen. Om det har noen sammenheng, er kanskje vanskelig å si, men skolen opplever i alle fall en økning i antall søkere, og til høsten fylles nesten alle tilbud på videregående opp. Det er bare studiespesialisering som ikke vil ende med fullt belegg, og fra i år blir det også tre fulle trinn på den nye ungdomsskolen. Da blir det et sted mellom 250 og 270 elever som skal gå her.

En uvanlig skoledag

Elevene ved videregående har deltagelse på Øyadagen, og de andre åpne dagene, som en del av sitt undervisningsopplegg. Lørdag var dermed en skoledag for dem.

–Dette går på mange måter inn i læreplanen i mange fag, sier Stevik.

Det passer ikke alle elevene like godt å være på skolen en lørdag, medgir han, men de fleste synes det er helt ok når dette utløser ekstra fri, så de kan ta sommerferie litt før andre elever.

Om noen av elevene ikke var så motiverte, var ikke det lett å se på lørdag. Publikum ble møtt av blide ungdommer, som aktiviserte barna og viste fram det skolen har å by på, og fremsto som et flott vertskap.

Matservering

I skolens kantine ble det solgt middagsbuffet til en svært rimelig penge, et tilbud mange benyttet seg av.

–Det er jo ikke meningen av vi skal tjene penger på dette, vi gjør det for å vise oss fram, smiler Ingrid Opedal.

Rundt om på plassen var det også flere små utsalg med kaffe og vafler.