- Vi har vært på fire skoler. Startet først klokka 09.00 på Gimse skole, deretter til Rosmælen skole, Brekkåsen skole og til slutt Høyeggen skole. Der ble det spilt konserter og vist fram videoen vår, opplyser Marit Berge Trøan, leder i korpset. Hun har laget denne lille rapporten til Trønderbladet.

Det var hovedkorpset og lærere fra kulturskolen som dro rundt 28. mars. Aspirantene og juniorene var med og spilte på den skolen de gikk på.

Les også: Slår på stortromma for korpsene

Håper å bli flere

- Vi ble godt mottatt på alle skolene. Alle som korpset spilte for ble invitert til instrumentprøving i C-bygget 4. april. Nå håper vi mange nye rekrutter er på plass til høsten i Melhus skolekorps, forteller korpslederen.

Om kvelden hadde korpset besøk av ordfører Gunnar Krogstad og kultursjefen Jan Erik Landrø (i C-bygget) som da spanderte pizza og brus på hele korpset, og grunnen til dette var at Melhus skolekorps fikk tildelt kulturprisen for 2016 av Melhus kommune.

Les også: Melhus skolekorps deltar i Trøndersk Mesterskap

- Musikantene satte veldig stor pris på besøket. Dirigentene våre, Kjartan Klingen, Ingunn Quenild og Kristian M. Nilsen har også stått på fra kl. 08.00 til 20.00, slik som noen andre foreldre har gjort. Topp gjeng! slår Marit Berge Trøan fast.

Kanonball

Juniorstyret som består av June Mari Berge Trøan, Anna Venås Eggen og Ørjan Berg hadde regien for denne kvelden. Så etter pizza ble det kanonballspill. Noe ordfører Krogstad og mange foreldrene sammen med musikantene deltok på. Det var totalt 80 stykker på banen. Ingen ble skadet, alt var fryd og gammen. Kjempeartig, sa alle sammen. Topp stemning i Melhus skolekorps rett og slett!