Søskenparet Johanne og Olve er oppvokst i Trondheim, men bor nå i Oslo, hvor de studerer ved høyskolen Westerdals. For ett år siden dannet de musikkgruppa Adèlfia, og satser ambisiøst innen blant annet hip hop og RnB. Begge har vært elever ved folkehøgskolen Trøndertun i Melhus, hvor deres bestefar Olve Flakne var rektor. Far til Johanne og Olve er Bodvar Flakne. Begge sier de har hatt stor inspirasjon av å vokse opp i en musikkinteressert familie, hvor onkelen Torstein Flakne har vært den mest profilerte.

– Musikken har alltid betydd mye for meg, og både jeg og Johanne har vokst opp med sang og musikk, sier 24 år gamle Olve.

Spennende søskenduo

I dag studerer Johanne Flakne populærmusikk, og Olve låtskriving. Begge har deltatt i flere band og musikkgrupper, og satser nå tungt med Adèlfia.

«Du kan vente deg en unik konsertopplevelse fremført av søskenparet sammen med fire andre bandmedlemmer for anledningen. Dette er et ambisiøst søskenpar som legger enorme mengder tid og ressurser inn i musikken og som vi garantert kommer til å se mer av i tiden fremover!»

Dette skriver musikkfestivalen Live ACTS i en pressemelding foran konserten «Blåmandag» på utestedet Blå i Oslo mandag 3. april.

Live og singel

– Er dette noe av det største dere har gjort?

– Som gruppe er det kanskje det, og det er vår første opptreden med band. Men vi har spilt mange steder, og tidligere har jeg turnert både i Tyskland og Afrika, og stått på større scener, sier Olve Flakne.

– Adèlfia er et ganske nytt konsept, og det er kult å spille sammen med søstera mi. Vi har deltatt på mindre eventer både i Trondheim og Oslo. Vi er ei fersk gruppe, og ennå prøver vi oss fram med et sound som kan funke live, forklarer Olve, som spiller gitar, piano og synth i gruppa, i tillegg til vokal.

Til sommeren kommer den første singelen med Adèlfia.

Drømmen er å spille på storscenen under pop/rock-festivalen Pstereo i Trondheim, og etter hvert en av verdens største festivaler i Austin i Texas, nemlig South by South-West.

Ambisjoner

21 år gamle Johanne Flakne startet tidlig med sang, og tok sangtimer allerede da hun var åtte år. Kulturskole og sangpedagoger har fulgt henne i alle år.

– Jeg har ambisjoner om å kunne leve av sang og musikk. Jeg skriver allerede mye, både tekst og musikk, men mest tekst. Drømmen er å ha masse spillejobber og å reise verden rundt, sier Johanne, som til neste år er ferdig med en bacheloroppgave i populærmusikk.

– Hvilke planer har dere for Adèlfia?

– Nå er vi godt i gang, og det er spennende. Vi får se hva det kan bli til, men vi har i alle fall fått mye positivt tilbake, sier Johanne Flakne.

Les intervju med Johanne i Norgesnytt.