I fjor hadde Emilia Lindberg sin første konsert nord for Dovre. Det var etter invitasjon fra Ola Kristian Halset i Soknedal. Å turnere med sang og musikk har blitt Lindbergs yrke, og det koster en del å få den svenske artisten til Norge, med sine tre faste musikere. Nå har Ola Kristian invitert Emilia med band til Midtre Gauldal til to konserter kommende fredag og lørdag, før palmesøndag.

Av egen lomme

– Forrige gang måtte jeg bidra med noen tusen kroner for å dekke utgiftene, men det gjorde jeg gjerne. Jeg ser på dette som en gave til bygdefolket. Jeg lever jo på en måte av dem, og gir gjerne litt tilbake, sier Ola Kristian Halset, som er bonde. I Midtre Gauldal og på Hølonda er han mest kjent for sitt eggsalg, som kommer fra gårdens egen produksjon. Halset er også mjølkeprodusent.

Konserten i fjor ble holdt på Solum gjestegard, med 150 gjester, og Halset sa den gang at dette ble gjort for å gjøre stedet litt bedre kjent. Palmehelga blir det konserter i Soknahall og Singsås menighetshus.

– Jeg håper på godt besøk, først og fremst fordi det er verdt å høre Emilia og de dyktige musikerne. Dette er både underholdning og meningsfylt innhold, sier Halset.

Vurderte billettprisen

Han kunne gjerne ha tenkt seg å holde billettprisen nede, slik som i fjor, men andre har oppfordret ham til å ta det en slik konsert er verdt.

– For meg er 200 kroner en del penger, men for å ha det trivelig en kveld på konsert betaler jo folk noe sånt, sier Halset.

Ola Kristian Halset er også engasjert som medlem i menighetsrådet i Soknedal og styret for Kristelig Folkeparti i Midtre Gauldal. Han har også sunget i flere kor.