«Korista med venner» heter konserten som skal holdes i gymsalen på Eid skole på søndag, og korsanger Marthe Eid gleder seg til å synge sammen med de inviterte gjesteartistene.

Karer på besøk

–Hovedattraksjonen er Eggkleiva mannskor, som skal synge alene og to nummer sammen med oss, forteller hun.

I tillegg kommer hølondbandet Slank Bakfra, som er i ferd med å gjenoppstå etter en lang pause, Gutongain skal spille, og det skal også Hølonda Hornmusikklag. Korista har også fått med seg to unge, lokale talenter i Elise Eid (15) og Guro Pettersen (16), som begge skal synge.

–Det er veldig artig for oss å få vise fram både gamle og unge, smiler Marthe.

Les også: Damekoret debuterte til stor begeistring

Har økt ambisjonene

Marthe jobber til daglig som journalist i Trønderbladet, og hadde veldig lyst på en sosial og trivelig hobby, da hun i fjor ble med på å ta initiativ til å starte damekoret sammen med to av sine venninner på Hølonda. I februar 2016 hadde de første øving, og det ble en suksess fra første stund.

Tallet på medlemmer har vært stabilt, og koret har gått fra å være «helt amatørmessig», som Marthe kaller det, til å bli mer ambisiøse. Å få samarbeide med de godt etablerte og anerkjente karene i Eggkleiva mannskor, blir derfor en fin erfaring.

–Det er stort for oss. Vi er et ferskt kor, og de er veldig erfarne, så det er en veldig fin opplevelse for oss, smiler hun.

Kurs i sangteknikk

Programmet på konserten blir variert, lover koristen, og hovedpersonene selv har øvd lenge og vel.

–Vi har hatt to kursdager i vinter – En hel dag med dirigenten i Reppe blandakor, som lærte oss om sangteknikk, og Tove Ramlo Ystad som blant annet dirigerer Cantus, var med på en øving og varmet opp sammen med oss, og lærte oss mer teknikk, forteller Marthe.

Både dette og samarbeid med mer erfarne kor, er til inspirasjon og motivasjon for sangere og dirigent. Men selv om ambisjonene og kvaliteten på koret har økt, er det fortsatt lave skuldre i rekkene, understreker Marthe.

–Vi er fortsatt et lavterskelkor med sangglede i fokus, men vi synes det er veldig artig å ha noe å jobbe mot.

Gratis inngang

Korista øver annenhver søndag på Gåsbakken skole, og da er det alltid god stemning og mye latter, forteller Marthe.

Hun roser dirigent Randi Merethe Stenset for hennes gode innsats. Stenset stiller opp gratis for damkoret, og gjør mye arbeid rundt koret, både musikalsk og administrativt.

–Vi er veldig glade for å ha henne, smiler Marthe.

På konserten på søndag er det gratis inngang, men det blir åresalg og salg av kaffe og kaker for å dekke opp kostnadene.

–Vi håper mange kommer!

KORIST: Marthe Eid var en av initiativtakerne til å starte damekor på Hølonda, og nå gleder hun seg til å synge sammen med Eggkleiva mannskor på søndag.