Etter full sal og stående applaus på Kosmorama filmfest søndag, kommer skuespiller Gørild Mauseth og regissør Tommaso Mottola til Melhus kino på torsdag.

Da skal de presentere den nye filmen Karenina & I. I filmen reiser Mauseth Russland på langs på leting etter Anna Kareninas røtter og svar på hvorfor kjærlighetshistorien fortsatt er så aktuell den dag i dag, 140 år etter at Leo Tolstoj skrev romanen. Gørild Mauseth besøker i år 60 kinoer over hele landet.

I 2012 turnerte Riksteatrets oppsetning av Anna Karenina med Gørild Mauseth i tittelrollen.

11.000 km med tog

I 2013 reiste Mauseth 11.000 kilometer med den Transsibirske jernbanen på tvers av Russland for å forberede seg til tittelrollen ved Gorkij Drama Teateret i Vladivostok.

I 2017 reiser Gørild «i Riksteatrets fotspor» til 60 byer og bygder i Norge for å fortelle om livet som skuespiller og presentere filmen, i det som må være en av de mest omfattende skuespillerturnéene for en norsk film noensinne.

Her forteller hun åpenhjertig om hvordan en lammende lykke som 15-åring fikk henne inn i skuespilleryrket og hvordan arbeidet med Anna Karenina har gitt nye perspektiver på kunsten, livet og kjærligheten.