Melhusfestivalen satser stort på samarbeid med lokale lag og foreninger også i år. I fjor utbetalte de ifølge festivalsjefen hele 160.000 kroner til frivillige som bidro under festivalen, og det er i utgangspunktet ingen grunn til å tro at det blir mindre i år.

Dette setter også samarbeidsparter Melhusbanken pris på, og de går enda tyngre inn i festivalen i år, med det banksjef Ragnar Torland kaller «et betydelig beløp». Det beste er ringvirkningene dette får, sier han.

–Lag og foreninger får mye mer ut av det, enn det vi går inn med.

Les også: – Forresten, jeg stjal pipene

En effektiv dugnad

Blant lagene som drar nytte av dugnadsmuligheten fra Melhusfestivalen er Melhus skolekorps. Representant for korpset, Anders Eggen, sier at denne måten å samle inn penger på for dem, er forutsigbart og enkelt, selv om det innebærer mange timers arbeid. Korpset var med på rigging og nedrigging i fjor, og skal bidra med dette også i år.

–Det er en veldig konkret og avgrenset oppgave for oss, og det bygger økonomien vår på en enkel måte. Vi ser en oppgang i korpset, og vi trenger nye instrumenter og uniformer, sier han.

I fjor tjente de 30.000 på arbeidet, og de skulle ha solgt ganske mange vafler for å oppnå samme sum, medgir Eggen.

Les også: CC Cowboys til Melhus

Leder for hjelpekorpset i Melhus Røde Kors, Gunnar Slåen, sier at for dem gir denne typen større summer mulighet til å gjøre større og viktige investeringer, som har stor betydning for driften av laget.

–I fjor medførte det at vi kunne bestille oss en redningskjelke til, så i påska i år har vi to, en til hver beredskapshytte, forteller han.

Vellykket familiedag

En annen grunn til at Melhusfestivalen går tyngre inn i festivalen i år, er familiedagen på lørdag. Den ble en suksess i fjor, og Evjen håper den blir minst like bra i år, med enda flere besøkende.

–Når en familie skal dra på noe, koster det ofte mye penger, og veldig mange har ikke råd. Det skal man ha stor respekt for. Vår familiedag er et gratis arrangement, og vi ønsker alle hjertelig velkomne, uansett forutsetninger, sier Evjen.

Familiedagen er på dagtid på lørdag under festivalen, og da blir det underholdning, stands med lokale lag og foreninger, og gratis lett servering.

–Det er ikke lov til å selge noe her denne dagen. Her skal foreldrene slippe masinga om den ekstra femtilappen eller tieren, sier festivalsjefen.

Les også: Jørn Hoel tyvstarter Melhusfestivalen

Dette har falt i god jord hos hovedsamarbeidspartneren.

–Vi liker konseptet med familiedag veldig godt, sier Anne Hakvåg i Melhusbanken.

Og sammen med konsertene både på fredag og lørdag, blir det er godt program tilpasset folk i alle aldre.

Fredag 9. juni spiller Flyt, Plumbo, Staysman & Lazz og Stage Dolls, og lørdag 10. juni står Grannes, Sugarfoot, CC Cowboys og D.D.E. på scenen.