På fredag arrangerer Ung sanitet i Flå en skikkelig damekveld på samfunnshuset, med foredrag, moteshow, tapas, musikk og åpen bar.

Målet er å skape engasjement i lokalsamfunnet, og sosialt samvær blant bygdas kvinner, forteller Hilde Bellingmo. Hun sitter i arrangementskomiteen.

Les også: Sør-Trøndere er i pappaperm-toppen

Bellingmo legger til at det også er damer fra nabobygdene blant de over 130 påmeldte, og at det er svært gledelig at kvelden har skapt så stort engasjement.

Spennende foredrag

Saniteten har en kampanje gående mot kroppspress, og dette er også tema for denne kvelden. Frisklivskoordinator i Orkdal kommune, Siri Veslemøy Strand, kommer for å holde foredrag. Saniteten støtter også forskning på kvinnehelse, og derfor har de invitert Inger-Lise Aamot, postdoktor ved Cardiac Exercise Research Group ved NTNU, som har forsket på kvinner og hjerteinfarkt. Hun skal snakke om nettopp denne forskningen.

Vanlige folk på catwalken

Etterpå blir det moteshow, men Bellingmo lover at det skal være fritt for sylslanke mannekenger det ikke er mulig å ligne på for vanlige damer.

–Vi har fått med oss åtte lokale modeller fra 20 til 80 år, så dette skal bli naturlig, smiler hun.

Tidligere ordfører i Melhus, Jorid Jagtøyen, er en av dem.

Les også: 102 UKM-ere viste seg fram på Støren

De skal vise klær og sko fra lokale butikker, og det er også lokale stylister som fikser hår og sminke.

Tapas og åpen bar

Kvelden avsluttes med tapas, musikk av Arild Vårvik og Trine Engan, og åpen bar.

–Vi håper vi kan få opp engasjementet for Saniteten med dette, det begynner å bli en høy gjennomsnittsalder, forteller Bellingmo.

Så langt ser det ut som fredagskvelden i alle fall kan bli både engasjerende og underholdende, og Ung sanitet i Flå gleder seg over det.

–Det er veldig bra, og alle er veldig positive, sier Bellingmo.