Hvert år deles det ut en million kroner i Drømmestipend fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping til unge kulturutøvere, og nå har kommunene over hele landet gjort seg ferdige med sine nominasjoner, hvorav 100 skal plukkes ut til å få 10.000 kroner hver.

De lokale nominerte

Fra Midtre Gauldal er det Siri Anshushaug Bouma og Nanette Berge Karlsen som er nominerte. Førstnevnte er 15 år og spiller piano, noe hun har gjort siden hun gikk på andre trinn på skolen. Berge Karlsen er 14 år og driver med dans, noe hun har gjort siden hun var tre år.

Les også: TV2 besøker danseskole på Melhus

Les også: Ingrid og Sivert gikk videre

Fra Melhus er de nominerte June Mari Berge Trøan og Ina Støen. June er 16 år og spiller trombone på niende året, mens Ina er 15 år og driver med visuell kunst i ulike uttrykk.

Vinnerne av stipendene vil bli kunngjort i mai/juni.

Tidligere stipendvinnere er blant andre Hege Bones fra Midtre Gauldal i 2013, og fra Melhus Sticky Forks i 2013, Julie Stokke i 2014 og Théba Magos-Vendler i 2016.

Store og små drømmer

I sin tekst skriver Siri Anshushaug Bouma at hun er over gjennomsnittet interessert i klassisk musikk, og mens hennes jevnaldrende hører Kygo og Ed Sheeran på bussen om morgenen, hører hun på Beethoven og Vivaldi. Den egentlige drømmen er et samfunn der klassisk musikk blir gjenoppdaget som en kilde til inspirasjon og indre ro, skriver hun, men siden det er et «svært langsiktig, og kanskje urealistisk mål», ønsker hun å bruke et eventuelt drømmestipend på å kjøpe et bra el-piano til bruk på en framtidig hybel.

Les også: Restaurerer unik bakerovn

Nanette Berge Karlsen drømmer om å bli profesjonell danser, og et drømmestipend vil hun bruke til å reise til Millennium Dance Complex i Los Angeles nå til sommeren. Etter ungdomsskolen har hun lyst til å flytte dit, og begynne på danseskolens «certificate program» i jakten på en profesjonell dansekarriere.

Ulike arbeidsredskaper

June Mari Berge Trøan drømmer om å spille i Europas og kanskje verdens mest anerkjente orkestre. For å realisere denne drømmen trenger hun et profesjonelt instrument, og det er dette hun vil bruke et eventuelt stipend til.

Ina Støen drømmer om å kunne kombinere de to tingene hun liker best: kunst og gårdsarbeid, og med dette skape sin egen arbeidsplass. Hun ønsker å ha et stort verksted på egen gård, hvor hun kan drive med keramikk og holde workshops og kurs. På veien mot dette ønsker hun å kunne kjøpe seg dreieskive og ovn for å kunne lage keramikk hjemme, og dette er det hun vil bruke stipendpengene til om hun skulle bli valgt ut.