Det er sangkoret Samhald fra Soknedal som har ansvaret for årets «No one fights alone»-konsert i Støren kulturhus. Det er tredje året at en slik konsert avholdes til inntekt for kreftrammede i Midtre Gauldal og deres familier, og intensjonen er at det hvert år skal være en ny frivillig arrangør.

Les også: Ingen kjemper alene

I fjor var det damekoret Uredd fra Støren, og neste år gir Samhald stafettpinnen videre til Støren musikkorps.

Privat initiativ i 2015

Det første året var det initiativtaker Jane Hofstad fra Støren, som selv var ansvarlig arrangør. Hun ønsket å bidra til at kreftpasienter og deres nærmeste skal få en enklere hverdag, inspirert av sin egen mors sykdom. Moren døde dessverre av kreft i 2015, men prosjektet lever videre.

Les også: Fyller kulturhuset for kreftsaken

Alle inntektene fra konsertene går til et fond, som folk kan søke om penger fra, til tiltak som kommer kreftrammede til gode.

–Dette er en sak som angår mange, og som mange har et forhold til på et vis, sier leder for sangkoret Samhald, Solfrid Nytrø.

Derfor har det også vært lett å få folk til å stille opp sier hun, og det er et svært variert program de har å by på i kulturhuset på Støren den 12. mars.

Mange artister

Blant artistene som kommer er to av årets deltagere i Norske Talenter på TV2, Ingrid Vingelen Digre og Sivert Garli, og i tillegg kommer Cecilie Eide med band, Svein Ivar Skjevdal med band, Soknedal Storband, Ellinor Forodden og Siri Bouma, og Rasmus Rohde kommer for å være konferansier, og blir med på noen av sangene han spilte sammen med Samhald på deres familiekonsert tidligere i år.

–Alle stiller opp gratis, smiler Nytrø.

Før forestillingen og i pausen blir det salg av kaffe og kaker, og både sangkoret Samhald og foreningen «No one fights alone» selger lodd i forkant av konserten, til inntekt for formålet.

–Vi sitter på Domussenteret på Støren og Spar i Soknedal og selger lodd på fredager og lørdager, og NOFA-styret selger lodd ved hjelp av betalingsløsningen Vipps, forteller Nytrø.

Hektisk sesong for koret

Denne blir den foreløpig siste konserten i en lang rekke prosjekter for sangkoret Samhald. De startet høsten med å delta på Støren musikkorps' store jubileumsfeiring, sang så inn julen sammen med Hanne Krogh i Soknedal kirke, og sto selv bak den vellykkede familiekonserten med Rasmus Rohde tidligere i februar. Etter konserten i mars skal de ta det litt med ro, kan Nytrø fortelle, før de igjen kvesser stemmebåndene før sangerstevnet i Soknedal i juni, som i år arrangeres av Hauka dekorum.