18 år gamle Johannes fikk tildelt 5.000 kroner da Melhusbankens talentpris ble utdelt lørdag kveld. Han konkurrerte mot fire andre unge utøvere som har vært tilknyttet kulturskolen i Melhus. Juryen gav ham ros for stilsikker og god framføring av «The Chicken» av Alfred James Ellis.

– Johannes er tydelig venn med gitaren, og har en god musikkfølelse, sa jurymedlem Cecilie Eide. Hun hadde den ansvarsfulle oppgaven sammen med musiker Brynjar Sonstad, tidligere dirigent av Melhus janitsjarkorps.

Krevende å rangere

Juryen sa de hadde en krevende oppgave i å vurdere de enkeltes ferdigheter, som framførte gitar, bass, valthorn og sang.

– Det er ikke lett å bedømme så forskjellige instrument mot hverandre, og alle deltakerne gjorde en flott innsats, sa Eide.

Det er kulturskolen som plukker ut kandidater til talentprisen. Ungdommene kan ikke være eldre enn at de går på videregående skole, og det er også et krav at de er eller har hatt undervisning ved kulturskolen i Melhus. De er med som arrangører av talentprisen, sammen med janitsjarkorpset. Mange av deltakerne fikk for første gang anledning til å opptre med et så stort orkester på scenen.

Lite publikum

Det var god plass i kultursalen på Melhus rådhus under konserten. Men de som hørte på fikk gode opplevelser, og kunne lytte til fine samspill mellom korpsmusikk, sang og gitarer. Alle de fem deltakerne framførte ett nummer, som i pausen ble bedømt av dommerne. De tre beste ble satt i rekkefølge, og de to neste ble urangert. Alle fikk pengepremier på 5.000, 2.500 eller 500 kroner. De tre beste fikk også en bedømmelse som ble lest opp under konserten. Alle får tilsendt en bedømmelse etterpå, men det var et savn at de to urangerte ble stående uten bedømmelse på scenen. Juryen forklarte til Trønderbladet at det har vært tradisjon å bedømme kun de tre beste, og at det er liten tid i pausen til å skrive utfyllende om alle.

Sang og valthorn

På andreplass kom Silje-Therese Gravseth Eggen, som sang «Feeling good» av Anthony Newley og Leslie Bricusse. Dette beskrev juryen som et krevende stykke, som ble utført med god sangstemme og sangteknikk.

På tredjeplass kom Åse Kornelia Bleke, som spilte valthorn. Hun var den yngste av de rangerte, med sine 16 år. De to som fikk bedre plassering er 17 og 18 år. Hun ble spådd en stor framtid på sitt instrument med Mozart-stykket «Romanze fra hornkonsert nr. 3».

Urangert ble Bendik Landsem (17 år) på bass, og Ingrun Losen Moholdt (16 år) på sang.

Varaordfører Stine Estenstad stod for prisutdelinga, og sa at talentprisen er viktig for å få fram dyktige unge musikere. Kulturskolen har mange å velge mellom når det gjelde unge talenter, og de som gikk gjennom nåløyet som kandidater til årets talentpris er toppen av flinke musikere i kulturskolen i Melhus. Flere av dem sa at kulturskolen har vært helt avgjørende for at de har valgt å satse på sang og musikk.

Les mer: Utvikler sine talent for fiolinspill.