Torsdag dras årets Trondheim Calling i gang – Norges største nasjonale musikkonferanse – som gjennom sju år har utviklet seg fra å være et regionalt samlingspunkt, til å bli et arrangement som hele den nasjonale musikkbransjen deltar på.

På lørdag finner vi blant annet Hans Bollandsås fra Flå på scenen. Hans slapp sin siste singel i 2016, «I Love You So», og turnerte i høst sammen med den indiskamerikanske bluesartisten Aki Kumar.

Les mer: Hør smakebit fra ny singel

Les mer: Grensesprengende blueskonsert på Ler

Han har vært artist og musiker i snart 20 år, og har servert musikk i alle varianter, både som frontfigur og som gitarist i flere kjente band.

I 2010 vant han musikkonkurransen X-Factor på TV2, og etter den seieren har han gitt ut fire album, turnert landet rundt, og gjort seg bemerket som en av Trøndelags sterkeste musikalske stemmer.

Under Trondheim Calling presenterer han soul- og bluesinspirert rock, sammen med et liveband ledet av tung perkusjon og psykedeliske gitarpartier.

Konferanse og festival

Trondheim Calling hadde 1.000 konferansedeltagere, over 100 artister og totalt 6.750 publikummere i 2016. Konferansen består av to deler, en konferansedel på dagtid og en festivaldel på kveldstid.

Hovedmålet er ifølge konferansen selv å feire ny norsk musikk, vise fram artister som er på vei mot et gjennombrudd, og heve kompetansenivået innen norsk musikknæring.