Det kritikerroste teaterstykket «Kollaps i kulissene» går på tredje året i London, og er nå oversatt til norsk av Knut Nærum og satt opp på norske scener av Riksteateret og Chat Noir. Tirsdag i neste uke kommer de til Melhus, og forestillingen er for lengst utsolgt.

Kim Haugen har regien, og på scenen står blant andre velkjente Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle.

–Publikum kan glede seg. Her er det bare å sette seg tilbake og humre fra begynnelse til slutt, sier Hege Schøyen i en pressemelding fra Riksteateret.

Les også: Flå musikkorps vant andredivisjon

Det meste går galt

Kollaps i kulissene handler om et overentusiastisk og ubehjelpelig amatørteaterlag som skal sette opp et klassisk krimmysterium i ekte Agatha Christie-stil. Det aller meste går imidlertid galt.

–Ja, mye verre enn de fleste kan tenke seg, sier Schøyen, som er ute på sin aller første riksteaterturné.

Teaterstykket er kjent for sine lattervekkende poenger, og etter premieren skrev blant The Daily Mail «Jeg trodde jeg skulle hyperventilere av latter», Olivier Award skrev «Årets beste komedie 2015» og The New York Times omtalte det som «En superunderholdende hit».

Riksteaterets turnépremiere var på Lillehammer 27. januar 2017.

Les også: Trøndertun er Spellemanns-skolen (for abonnenter)

Mer teater på Melhus

I mars er Riksteateret tilbake på Melhus med forestillingen «En mann ved navn Ove», og her er det fortsatt noen billetter ledig.

I slutten av februar kommer også Nord-Trøndelag teater til Melhus med «Skam deg, Mayliss», en morsom og gripende monolog om en godt voksen enke som kjenner på at hun ikke ønsker at livet skal være ferdig ennå.