Fredag 27. januar blir en spesiell kveld i Soknedal misjonshus. Det er snart 200 år siden den norske legpredikanten Hans Nielsen Hauge døde, men forkynner Stein Solberg blåser nytt liv i skikkelsen. Han kler seg slik Hauge gjorde, og entrer talerstolen. Både med informasjon om hans liv, og sentrale tema i hans forkynnelse. Solberg ønsker å holde liv i arven etter Hans Nielsen Hauge, og har reist over store deler av landet med dette programmet.

Les også: Melhus revylag lager revy uten en tråd

Mye sang på møtene

Det er Tarimes venner som arrangerer møtene i Soknedal misjonshus. På åpningsmøtet torsdag synger Rennebu musikklag, lørdag kommer Husfedrene fra Melhus og søndag Lillebergkvartetten fra Hølonda. Også på Hauge-kvelden fredag blir det sang og musikk.

Les også: Klovn banket på

Magnar Aune i Tarimes venner sier at noe av hensikten med disse møtene er å samle inn penger til en ny hjelpesending til yrkesskolen og sykehuset i Tanzania. En container er allerede på plass hos misjonærene Solveig og Torgny Steinskog i Sørbygda, men det vil koste flere titusener i frakt. Det er ikke avklart når containeren skal sendes, men det blir etter neste utreise for Solveig og Torgny, som vil være på plass i Tanzania når containeren ankommer.

Innsamlingsaksjon

Torgny Steinskog opplyser at en god del utstyr allerede har kommet på plass. Mye fikk de da det gamle skoleområdet på Støren ble revet, og fra Soknedal kom en plog og nye bakdekk på traktoren ved yrkesskolen i Tarime. Fra et sykehus i Larvik ble det gitt et ultralydapparat, og nå er Tarimes venner på utkikk etter et røntgenapparat. Noen har fått i oppdrag å samle engelsk litteratur, og det er også behov for klær, sko, fotballer og fotballdrakter, opplyser Torgny Steinskog.

John.Lerli@tronderbladet.no

982 60 455