Kristoffer Clausen er kjent for sine foredrag, bøker og blogg, hvor han formidler historier og informasjon om mange ulike former for jakt.

Blant annet er han svært glad i å jakte i Trøndelag, og i fjor var han både på reinsjakt i Forollhogna og elgjakt på Singsås. Disse turene, sammen med blant andre de lokale jegerne Terje Tovmo og Odd Ivar Rønningsgrind, vil han fortelle og vise bilder fra på tirsdag, når han gjester Støren.

Les også: Statskog begrenser vinterjakt på rype

Flytter til kulturhuset

Det begynner å bli noen år siden sist han var på Støren. Da kom det nesten 450 publikummere til kulturhuset. I utgangspunktet hadde han «bare» leid kroa på Støren, men hadde en plan B om det kom like mange som sist.

– Jeg hadde ordnet med kulturhuset i bakhånd. Det er plass til bare 150 på kroa, så vi tenkte å flytte til kulturhuset hvis det kom mange folk, forteller han. Men mandag bestemte Clausen seg for å flytte hele arrangementet til kulturhuset, først som sist.

- Vi tror det kommer flere folk enn det er plass til på kroa, så da gjør vi det slik, forteller Clausen. Han kommer til å ha noen ved kroa i forkant av forestillingen, i tilfelle det er noen som ikke har fått med seg flyttingen.

Les også: Se opp for denne haren

Publikumsrekord

Publikumsrekorden hans er for øvrig fra Støren, og ikke bare trives Clausen godt i Trøndelag – Det ser også ut som trønderne trives godt med ham.

–Det blir alltid smekkfullt, smiler han.

Siden sist han var på Støren, har han også holdt foredrag på Melhus, i Budal og i Ålen. Han lover imidlertid bare nye bilder, filmer og historier.

–Jeg legger ut mye på YouTube og på bloggen min, men jeg sparer alltid gullkornene til foredragene. Folk skal vite at de får se noe nytt når de kommer, sier Clausen.

Støresbygg skjøt puma

På Støren vil han også fortelle om da han hadde med seg kompisen sin fra Støren, Bjørn Bones, på pumajakt i USA. Bones fikk oppfylt drømmen om å skyte et eksemplar av de store kattedyrene.

I filmen over er mesteparten filmet i Midtre Gauldal, med Eirik Rønningsgrind, Odd Ivar Rønningsgrind, Inger Lise Rogneslien og John Åge Rogneslien.

Etter besøket på Støren går turen denne gang til Stadsbygd på onsdag og Verdal på torsdag, og senere kommer han tilbake for å besøke Frosta.

–Jeg liker Trøndelag, sier Clausen, som bor i Akershus.

PUMAJAKT: Bildet er av Bjørn Bones og Kristoffer Clausen, da de var på pumajakt i USA. Dette vil Clausen fortelle mer om på Støren på tirsdag. Foto: Privat
SKAPTRØNDER: Kristoffer Clausen har mange jaktkamerater i Trøndelag, og han liker Trøndelag, kan han fortelle. Trønderne ser også ut til å like godt, det han har å formidle. Foto: Privat