For tredje år på rad, arrangerer de to mannskorene julekonserter i hver sin grend. Lørdag synger de i den nyoppussede Rennebuhallen, og søndag kveld fyller de opp Soknedal kirke.

Mektig med to mannskor

Leder i Hauka mannskor, Håvard Melby, forteller at det blir tradisjonell julemusikk. I år blir det enda flere fellesnumre, forteller Melby. Og med to mannskor, kan det bli en mektig opplevelse.

– Når to mannskor synger sammen, blir det fort trykk, forteller han.

Det kan virke som om publikum liker dette trykket. I alle fall er det bra trykk på reserveringen av billetter, både i Soknedal kirke og i Rennebuhallen.

I fjor var Soknedal kirke fylt opp under konserten.

– Vi har vanligvis brukt å holde disse konsertene i kirker, men ettersom Rennebuhallen er pusset opp i år, vil vi prøve den nye storstua til rennbyggen, forteller Melby.

Les også: Mannskor er klikkvinner

Stor rekruttering

Hauka mannskor har i høst fått ny dirigent: Svetlana Kristc som bor i Trondheim. Hun kom til Norge fra Beograd i Serbia for to år siden.

– Hun har kommet godt inn i miljøet i Hauka, forteller Melby.

I år har tilveksten i koret vært formidabel. Totalt har åtte til ni nye troppet opp på øving i løpet av året. Særlig gledelig er det at koret frister så mange unge.

– Nå har vi ni unggutter på under 26 år, som er med i koret. Det er vel ikke så vanlig, særlig i mannskor. Vi er kjempeheldig, og har fått med mange unge som trives, sier Melby.

Totalt teller det svært anerkjente koret nå i overkant av 30 sangere. Så mange har de ikke vært før.

Skal bli verdens beste

Så er det også litt av et kor å være med i. Målet til neste år, er rett og slett å bli verdens beste mannskor. Det er Interkultur World Ranking som rangerer korene verden over, og koret fra Hauka ligger nå på rundt 23. plass, forteller Melby.

I slutten av oktober deltar koret på Canta Al Mar Festival i Barcelona. Målet er å gjøre det så bra under festivalen, at de klatrer høyt på listen over mannskor. I 2013 vant de sine to klasser, da de deltok i sin første internasjonale konkurranse på Malta International Choir Festival.

– Dette er noe vi gjør for å ha det moro, skjerpe oss, og som en liten gimmick vi har, sier Melby.

Festivalen i Barcelona, er derimot ikke noen gimmick. Det er det store som skjer neste år, og Melby kan fortelle at de allerede så smått har begynt å snekre sammen repertoaret til det.

For å berolige eventuelt urolige sambygdinger, kan Melby fortelle at de også i år skal arrangere den tradisjonsrike førjulskvelden i Hauka. Det skjer tirsdag 20. desember i forsamlingshuset, og da blir det underholdning av koret, allsang, gløgg, mat og åresalg.