– Dette er de flotteste talentene vi har i kommunen, sa kultursjef Arnfinn Solem da han høytidelig presenterte den musikalske underholdningen som sto for åpningen av kommunestyremøtet på Støren mandag.

Trampeklapp

Gruppa består av brukere som til daglig jobber på Lysgården, og de øver hver tirsdag. De bød på et variert program: «Når jeg blir 66», «Dains med dæ» og – "De glade trubadurer" var sangene de sang.

Det ble trampeklapp og stor jubel for musikerne i kommunestyresalen.

Arnfinn Solem i kulturenheten minnet om at på lørdag er det dansegalla på Støren, som arrangeres for 20.gang for nettopp denne gruppen. Da skal "De glade trubadurer" varme opp på scenen i Størenhallen.

– Kanskje dere trenger litt oppmuntring, spurte lederen for gruppa treffende nok da de startet.

Trengte oppmuntring

Det kan trygt fastslås. Mandag kom resultatet fra sivilombudsmannen, som var knusende for Midtre Gauldals del:

«Midtre Gauldal kommune er derfor forpliktet til å tilbakebetale eiendomsskatten for 2015 til alle skattyterne, og ombudsmannen ber om å bli orientert om når dette vil bli iverksatt.»

Hard kost for en hardt presset kommune. I tillegg bød rådmannen på annen tungfordøyelig kost mandag: Det er 17 millioner kroner i manko på driftsbudsjettet. I tillegg kommer de drøye 11 millionene i eiendomsskatt, som må betales tilbake. I sum: 28 millioner kroner som må kuttes i driftsbudsjettet.