Det er en glad, stolt og takknemlig Rita Bolland som i dag endelig kunne slippe fra seg sin første låt på engelsk.

Låtskriveren og sangeren fra Flå har tidligere gitt ut fire låter på norsk, men har nå gått over til engelsk, og tilfeldigheter gjorde at dette åpnet for helt nye muligheter.

Les også: Rita Bolland med ny singel

Egentlig var sangen ferdig produsert, og skulle gis ut før sommeren, men så traff Rita countrymusikeren Ottar Big Hand Johansen på et låtskriverseminar i juni. Han likte sangen så godt, at han gjerne ville være med og publisere den.

Så da ble lanseringen utsatt, men til gjengjeld utvidet, og sangen «Echo» sendes også nå til radiostasjoner og andre kanaler i USA.

–For meg er dette et kjempesteg! Det er stort at han har sånn tro på dette, og at jeg får lov til å benytte meg av hans nettverk, sier Rita.

Les også: Musikkvideo fra unge rappere

Johansen mente også bestemt at denne typen låt krever en musikkvideo, så nå er også den innspilt og klar, og slippes neste mandag.

Singelen er en del av et større prosjekt, som skal ende i et album som blir klart i januar 2017. Rita håper også at dette kan bli begynnelsen på noe mer.

–Jeg håper dette kan generere noen oppdrag, så 2017 forhåpentligvis blir mer et turneringsår. Jeg har brukt dette året på å være kreativ, og finne roen i meg selv, spesielt i forhold til å gå over fra å skrive på norsk til engelsk, forteller hun.

Medvirkende på singelen og det kommende albumet, i tillegg til Ottar Big Hand Johansen, er Roar Øien, Roger Børseth, Hans Bollandsås og Bjørn Nilsen.

Sangene handler mye om å være i bevegelse, forteller Bolland.

–Jeg har veldig stor tro på å være i bevegelse, både fysisk og mentalt, sier hun.