«Mitt lille lys» er et fortellende musikkteater om ungdom og fanatisme.

Det blir framført i Støren kulturhus onsdag kveld.

Stykket spilles av Lovise Angen Krogstad med musikalsk bistand av Marius Holth, og er en turnéforestilling i regi av Folkeakademiet Midt-Norge.

Les også: Mottar talentstipend

I stykket er Lovise Angen Krogstad opptatt av at maktmisbruk også forekommer i religiøse sammenhenger, åpent eller skjult. Fanatikeren og ekstremisten finner vi i alle leire, sier hun.

– Hva skjer med «lyset» vårt i møte med «mørkemenn»? Hva skjer med sårbar ungdom når de ikke blir sett i sine eksistensielle kriser? spør skuespilleren.

Les også: Krasjet bilen i filminnspilling

I tillegg til å være teater- og sangartist er Lovise Angen Krogstad utdannet psykolog og sosialantropolog med langt engasjement innen sosialt arbeid. Som artist er hun opptatt av improvisatorisk teater og behersker ulike sjangre.

Marius Holth har regi og spiller piano i forestillingen. Han har jobbet med flere av Norges mest profilerte produsenter og musikere og deltatt i internasjonale oppsetninger. Han har lidenskap for musikkdramatikk og underviser til daglig ved Statens teaterhøgskole i Oslo.

Varme og humor

«Mitt lille lys» er et varmt og humoristisk portrett av tenåringsjenter i et kristent ungdomskor og deres søken etter livets dype mening. Lovise Angen Krogstad spiller alle karakterene og gir en Robert Stoltenberg-versjon av livet i et karismatisk vekkelsesmiljø.

«Mitt lille lys» slår et slag for de moderate og gode kreftene i oss, og formidler tro på at ungdommen kan hamle opp med fanatisme i egne rekker.  Stykket hadde premiere 19. desember 2015.