I underkant av 300 melhusbygger tok turen til Melhus Kirke torsdag kveld. En begeistret forsamling fikk overvære kvart melhusbygg, Arve Tellefsen, spille de vakreste toner i Melhus Kirke torsdag kveld, akkompagnert av pianist Jørgen Larsen.

Anledningen var pengeinnsamlingen til det lenge etterlengtede nye orgelet i Melhus Kirke – en sak Tellefsen sa ja til å støtte, til stor glede for Melhus Menighet.

Takknemlige arrangører

– Det er stort for oss at Arve Tellefsen sa ja til å bidra, forteller kveldens konferansier, Kjellrun Krutvik Mosdal.

Sammen med Erik Tofte, Halldis Flakne og Jan Olsen, er Krutvik også med i innsamlingskomiteen for det nye orgelet, nedsatt av menighetsrådet.

Over 200 billetter ble forhåndssolgt i raskt tempo, og videre betalte nesten 100 i døra.

– Vi er utrolig glade og takknemlig for støtten og oppmøtet, sier Krutvik Mosdal.

Tellefsens vakre mormor

Med muntre historier fra scenen, blant annet om sin egen mormor fra Melhus, visste Arve Tellefsen stort hjerterom for Melhus og innbyggerne.

Forfedrene fra Melhus ble et samtaleemne på scenen før selve konserten.

– Min mormor var svært snill, og svært vakker! Fortalte Tellefsen.

– Jeg trodde bestemt i min oppvekst at alle fra Melhus måtte være like vakre, og det ser jeg jo nå, kunne en jovial verdensartist legge til foran ett godstemt publikum.

Les også: Journalist i Trønderbladet tok frimerkefotografi

Kulturskoleelever bidro

Også de to unge kulturskoleelevene Thébo Magos-Vendler (15), og Anne Victoria Tønnesen (13), bidro. Førstnevnte er fersk Drømmestipend-vinner, og sistnevnte var blant annet nominert til Melhusbankens Talentpris i februar.

Med flott tonefølge på piano av Halldis Flakne, imponerte de to unge talentene både publikum, og Arve Tellefsen selv.

Innsamlingen fortsetter

Kjellrun Krutvik Mosdal forteller at det vil bli flere arrangementer, og konserter, fremover.

Les også: Skralt orgel ble supplert med solosang

– 18.juni arrangerer vi blant annet loddsalg på Melhustorget, hvor og det vil være mulig å vinne flotte premier sponset av næringslivet her i Melhus, forteller Krutvik Mosdal. Hun er sikker på at målet om at det nye orgelet skal komme på plass innen ønsket tid, er fullt mulig å oppnå.

– Folk har stilt opp og er positive, og vi har stor tro på at vi skal nå målet vårt på 1.3 millioner kroner innen rimelig tid, og at orgelet skal være på plass rundt juletider, legger hun til tilslutt.