–Vi har hatt en felles kampanje for rekruttering til korpsene i Midtre Gauldal, forteller enhetsleder for kultur, fritid og voksenopplæring, Arnfinn Solem.

Les også: Korpsmusikk ute på bygda også etter den 17.

Mens det for noen år siden var stadig synkende rekruttering til korpsene, ser det nå ut til at dette har snudd. Både på Støren og i Soknedal er rekrutteringen svært bra, mens Budalingene fortsatt har kultur for at de aller fleste som går på barneskolen, også spiller i korpset.

På Singsås har det ikke vært rent skolekorps på noen år, men nå satses det også der på å få til dette fra høsten.

–Vi ser at vi har lyktes med å ha en korpsdag i uka. I Soknedal er dette torsdager rett etter skoletid, og da er det gruppeøving, samspill, aspirantøving og drilløving. På Støren blir det rett etter skoletid på onsdager fra høsten, forteller Solem.

Les også: Avduket bygdas stolthet

I Budal øver de som de alltid har gjort, på fredag kveld.

–Vi har hatt en litt dårlig periode for korpsene i Midtre Gauldal, men nå er det på full fart framover igjen, smiler Solem.

Det jobbes målrettet med miljøet i korpsene, og også dette mener han er en av nøklene til suksessen. De faste øvingene gjør også at spillingen blir bedre, og når korpsene blir flinkere, blir det også artigere å være med, fastslår kultursjefen.

REKRUTTERING: Fra en av rekrutteringskonsertene på skolene i kommunen. Foto: Privat