Været viste seg fra sin beste side, og det var aktivitetet for folk i alle aldre på familiedagen. Salg av grillmat, kiosk, karamelloppskyting og forskjellige aktiviteter sto på planen.

Andeløp

Det mest spennende var nok andeløpet, og deltakerne kjøpte nummer fra en loddbok som ble skrevet på gule badeender. Disse ble så sendt nedover Brennbekken hvor deltakerne kunne følge med fra sidelinjen.

Det var flere heat hvor de fem beste ble plukket ut og gikk videre til finalen. Hovedpremien som var en weekend for 10 personer i strandleilighet på Holiday Club Åre i sommer, ble vunnet av Tuva Næve.

Les også: Ny Hovin kulturfestival

Ved i premie

Tiril Åmot Hammerås og Inge Grønli på andre og tredje plass, fikk seg ei halv favn med ved hver. Ingrid Elisa Krogstad, Kristine Elletsen, Turid Gjerstad, Jim Otto Fugelås Martinsen og Plav Jønland vant Osteskrin fra Tine.

Odd Ivar Gagnås fikk med seg en pyntegjenstand fra Casa Interiør for sin niende plass og May Grethe Berntsen kan ta med seg noen på middag for to på Korsvegen Restaurant for sin tiendeplass.

–Løpet tok inn 38 000 kroner som går uavkortet til videre drift og vedlikehold av Grendstuggu, forteller styreleder Frode Stenset.

Underholdning

Tre jenter sto for underholdning med sang, de tre var Elise Eid, Grete Beate Sunnset og Thea Okstad.

–Jeg vil rette en takk til disse tre jentene for flott underholdning, sier Arnstein Skogstad på telefonen.

Les også: Gratis familiedag på Melhusfestivalen

Grendakamp

Det ble også arrangert grendakamp à la Farmen hvor det var fire aktiviteter: øksekast, spikring, saging og en kunnskapskonkurranse. Tommy Stenersen, Vidar Lillebudal og Terje Åmot var de heldige vinnerene og skulle motta et matfat fra grillingen i premie.

–Det var så mange som valgte å ta turen at vi ble utsolgt for grillmat før konkurransen var ferdig, forteller Skogstad, at premien ble ei pølse med brød.

GRENDAKAMP: To av deltakerne fra grendakampen i saging. Foto: Marthe Eid