– Dette var stor stas. Det har vært en jevn strøm av folk i hele dag. Rett etter at vi åpnet var det nesten kaos, sa Ann Heidi Nybrott etter markedsdagen på søndag.

Sammen med kunstner Anne Lise Langberg arrangerte hun utstillinger og varesalg fra verkstedet sitt i Prestvollvegen. Det fine været gjorde at mange slo seg ned på tunet, og litervis med vaffelrøre ble stekt. Marit Veflingstad Rød betjente vaffeljernet.

– Det var planen at jeg skulle sitte her og demonstrere håndspinning på teine, men vaffelpressa tok meg, smilte Marit.

For anledningen hadde hun tatt med seg litt av sin store samling av bakstejern. Hun har mellom 40 og 50 i samlinga si på Hovin, og viste fram et bredt utvalg av jern til goro, krumkaker, vafler, fettbrød og alterbrød.

Et samlermuseum

De som ikke hadde sett Ann Heidi sin store samling av gamle husgeråd, ovner, kjøkkeninventar, kopper og servise fikk seg også en opplevelse. Mona Hage vokste opp litt lengre opp i Prestvollvegen, og har aldri vært inne i det innholdsrike uthuset etter at Ann Heidi overtok.

– Det er kjempeartig å se hva Ann Heidi har fått til her. Med artige utstillinger og stor oppfinnsomhet. Dette er et kjempefint tiltak, sa Mona Hage.

Ann Heidi har verksted for keramikk og toving i uthuset. Herfra driver hun salg, men det er første gang hun prøver seg med en egen markedsdag.

Imponerte

Magda Støen kom fra Melhus, og var begeistret.

– Det er så mye fint her. Jeg er imponert. Å invitere folk til en sånn markedsdag er fantastisk, sa Magda Støen.

Inviterte utstillere var fotograf Trond Are Berge og billedkunstnerne Eli Stav og Nadine Hulbine. I det vesle uthuset greide de å skape intime utstillinger. Enten de besøkende kom fra Melhus eller Hauka, fikk de oppleve en trivelig alle-kjenner-alle-stemning hos Ann Heidi Nybrott.

Les mer: Stiller ut våpenhistorie.