Forrige helg danset dansecrewet N-Queens seg helt til semifinalen i EM i Tyskland. Jentene er svært fornøyde med egen innsats.

–Vi er ekstremt glade for at vi kom så langt, da vi hadde satt oss selv i ei gruppe med høyt nivå, forteller leder for crewet, Hanna Jakobsen Grinde.

Se N-Queens danse her: Nytt dansecrew til EM, VM og landsfestivalen i UKM

Gruppen konkurrerte i klassen Intermediate for dansere over 18 år, selv om kun to i crewet er over 18.

–Neste steg er advanced, altså det høyeste man kan konkurrere i. Så vi er fornøyde med innsats og opptredener! fastslår en entusiastisk Jakobsen Grinde.

En liten dansegruppe er ekstra utsatt i EM med tanke på skader, da minimumsantallet i et crew er på nettopp fem dansere, som N-Queens består av. Hadde en blitt skadet, kunne ikke gruppen opptrådt.

Les også: Starter danseskole på Melhus

Men det ble ingen skader, kun skrubbsår, og alt gikk som planlagt med både triks og løft.

Mari Losen Bones deltok i tillegg i solokonkurranse.

–Jeg er utrolig stolt av henne, og håper flere ønsker å ta det steget neste år. Alt i alt er vi veldig fornøyde. Opplevelsen av å ha vært der, deltatt og sett andre dansecrew i action er minneverdig. Nå har vi ett år til neste EM, og satser selvsagt enda høyere, sier Jakobsen Grinde.

Foruten Hanna Jakobsen Grinde og Mari Losen Bones, består N-Queens av Helga Thalseth, Nadine Ronja Krause-Kamphaug og Marte Nyhus Willmann.