– Det blir nok verst det å kunne se seg selv på tv-skjermen, humrer Axel Tobias Sanderud.

Tirsdag sprakk nemlig nyheten om at Singsåsbonden skal delta i presentasjonsrunden når programmet Jakten på kjærligheten på TV2 starter i midten av mai.

Les også: Singsås-bonde med i Jakten på kjærligheten

I år er det seks bønder som er plukket ut, og de fire som får flest brev fra potensielle friere får bli med videre på innspilling til årets sesong.

Visste ingenting

Axel Tobias driver med ammekyr, skog og lakseturisme, og bor på Bogen søndre gård i Singsås. Han driver alene, men bor sammen med hundene Sara og Rambo, i tillegg til at sønnen på 12 år bor hos ham annenhver uke.

De tre siste årene har bonden imidlertid vært singel, men at det skulle bli aktuelt å stille opp på tv for å finne en potensiell partner inngikk mildt sagt ikke i planene.

– Det var en kompis som meldte meg på, og jeg visste ingenting om det før jeg plutselig fikk en mail fra TV2.

Les også: Julie må forlate Idol

Deretter gikk det veldig fort, og jeg rakk vel egentlig ikke tenke så mye på hva det egentlig innebærer å vise seg frem på denne måten før jeg fikk beskjed om å være med videre, sier 43-åringen.

Mangler en kompanjong

Oppveksten hadde han i Trondheim, men allerede som liten gutt hadde Axel Tobias en stor drøm om å bli bonde.

Drømmen ble virkelighet da han som 16-åring kjøpte gård på Singsås, der han siden har restaurert alle husene på gården.

Nå mangler det altså kun en dame for å gjøre livet komplett.

– Det hadde jo vært ypperlig med en kompanjong her på gården, og håpet er selvfølgelig at det kommer noe positivt ut av dette, smiler Axel Tobias.

Tar det som det kommer

Serien produseres i år for trettende gang, og kanskje blir det et lykketall for den omgjengelige bonden i Midtre Gauldal.

18. mai sendes presentasjonsprogrammet av bøndene i beste sendetid på TV2, og Axel Tobias er spent på mottakelsen.

– Håpet er selvfølgelig at damene tar pennen fatt og skriver hvis de ønsker å bli bedre kjent, men jeg har egentlig ikke så mange forventninger. Skulle det skje at skulle jeg få mange nok frierbrev til å være med videre er det selvsagt et pluss, men jeg tar det som det kommer.

Hva slags type dame er det du leter etter?

- Ei dame som ikke nødvendigvis trenger å ha de samme interessene som meg, men som har et godt humør og er lett å snakke med, avslutter Axel Tobias.