Axel Tobias Sanderud (43) er årets trønderske alibi i TV 2-programet. Til høsten er Singsås-bonden én av seks som skal forsøke å finne en livsledsager. De andre bøndene er Sondre Stubrud fra Gudbrandsdalen, Arnhild Lillemoen Nedrestøl fra Geilo, Martin Vaagsæter fra Stranda, Audun Øygaard fra Valdres og Erlend Haugland fra Bryne.

18. mai sender TV 2 et portrettprogram med årets bønder, der seerne blant annet får bli med hjem på gården til Sanderud.

Kjøpte gård som 16-åring

Sanderud er opprinnelig fra Trondheim, men kjøpte gården Bogen søndre i Singsås som 16-åring. Her driver han med skog, ammekyr og lakseturisme. Siden han kjøpte gården har han restaurert alle bygningene på gården. Nå bor han på gården med hundene Sara og Rambo, og annenhver uke også sønnen på 12 år. Nå jakter han altså på kjærligheten.

– Jeg håper å treffe en som har samme interesser som meg. Jeg håper å treffe en som er lett å snakke med, og som har humor. En som er lystig og godt humør, sier Sanderud til TV2.no.

– Åpnet seg hundre prosent

Programleder Katarina Flatland har store forventninger til årets bønder.

– Det er fordi vi har fått med seks bønder som er virkelig motiverte til å finne kjærligheten. De har vist at de legger hele hjertet sitt i dette. De har åpnet seg hundre prosent for oss, sier hun til TV2.no.

JAKTEN KJÆRLIGHETEN: Fra venstre: Erlend Haugland, Audun Øygaard, Arnhild Lillemoen Nedrestøl, Axel Tobias Sanderud, programleder Katarina Flatland, Martin Vågsæter og Sondre Stubrud. Foto: TV 2