Fredag og lørdag er det NM i brass, og Flå musikkorps deltar i tredjedivisjon.

– Det er knallhard konkurranse, og målet er å gjøre det så godt som mulig. Vi må i alle fall prøve å beholde plassen i tredjedivisjon, sier Inger Agnete Sandøy, leder for musikkorpset.

Les mer: Korps til topps

Mest konkurranse

De 28 musikerne har intensivert øvingen de siste månedene, og på onsdag kveld var det generalprøve med publikum i Flå samfunnshus.

Tredjedivisjon spiller sine stykker i Grieghallen på fredag ettermiddag, og Flå skal spille stykket «Variations on Laudate Dominum» av Edward Gregson. Premieutdeling og festmiddag er på lørdag kveld.

Litt tid til å være sosial blir det altså, selv om Inger Agnete mener det er enighet om at konkurransen er det viktigste.

– Vi legger ned ganske mye tid på dette, smiler hun.

Stabil besetning

Inger Agnete har spilt i korpset i over 20 år, og besetningen er generelt stabil, forteller hun. Dette mener hun er med på å gjøre kvaliteten på samspillet høyere.

Ler mer: Kjemper for Luftforsvarets musikkorps

Flå er ett av tre korps i Sør-Trøndelag som deltar i NM. De andre er Ila brassband som spiller i elitedivisjon, og Trondheim Politis brassband som spiller i andredivisjon. Alle de tre korpsene spilte i førstedivisjon under Trøndersk mesterskap den 31. januar. Flå havnet da på sisteplass i divisjonen, i en tett og jevn konkurranse.