Singelen slippes på Spotify, Wimp og iTunes den 29.februar, og den 26.feburar spiller melhusjenta Guro «Ta mæ med» live for første gang, på Samfunnet Bislet i Oslo.

Her kan du høre en eksklusiv, liten smakebit av singelen: Ta mæ med

Begynte med kulturskolen

Det begynte med fiolinundervisning på Kulturskolen i Melhus som åtteåring, og senere sang og fløyte. I sju år var hun drillpike og tamburmajor i skolekorpset, men det var sangen hun ønsket å jobbe videre med.

Musikklinja på Heimdal Videregående ble et naturlig valg, mens hun fortsatte med sangtimer ved kulturskolen.

– Kulturskolen har betydd enormt mye for meg som artist, og har gitt meg muligheten til å opptre ved flere ulike arrangement og scener, som Kulturskolens 30-årsjubileum, live radio- og studioinnspillinger og selvfølgelig UKM, forteller Guro.

Les også: Disse gikk videre til fylkesmønstringa

I 2010 ble hun tildelt Drømmestipendet fra Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping, som Melhus Kommunes kandidat.

Skapte ny sjanger

23-åringen bor for tiden i Oslo, og produsent på singelen «Ta mæ med» er Leif Johansen, som tidligere har produsert blant annet for A-ha, Phenomena og Rita Eriksen.

Den lille perlen av en jazzpoplåt er første smakebit fra albumet som skal komme etter hvert, med inspirasjonskilder som Marvin Gaye og Alicia Keys.

– Sammen med bandet mitt har jeg laget en ny sjanger, nemlig trøndersoul, forteller Guro.

Selv om dette er den offisielle debuten, har hun komponert egen musikk siden hun var 10 år gammel. Hun har også erfaring blant annet som korist og duettpartner for Urørt-vinner Sigurd Julius.

Les mer: Mektig debut

Takker Melhus for støtte

Barndommen og ungdommen på Melhus la et godt grunnlag for å jobbe videre med musikk, mener Guro.

– Melhus er en utrolig flott kommune som satser mye på kultur, og uten støtte fra kommunen og kulturskolen hadde jeg nok ikke kommet dit jeg er i dag. Nå er jeg klar for å vise frem musikken min og samtidig takke for all støtte, sier hun.

Les også: Ny singel og prisnominert

I tillegg er hun veldig glad for at hun har fått med seg flinke musikere i bandet sitt, og takker Bjørn-Christian Svarstad, Bjørn Blix, Edvard Helvig, Robin Kirknes Andreassenog Ida Helena Brynildsen for at trøndersoulen i det hele tatt kunne oppstå.

MELHUSBYGG: Guro er fra Melhus, men bor nå i Oslo. Foto: Leikny Havik Skjærseth