Dette er andre året på rad de to mannskorene slår seg sammen og synger jula inn i kirker i distriktet. Lørdag kveld er de på plass i Rennebu kirke, mens de søndag avslutter på Løkken.

Les også: Mer lys i mørketida

Les også: Mannskorsang er klikkvinner

Mange fikk førjulsstemning

Det var derimot soknedalspublikummet som fikk oppleve karene først. Fredag kveld var det ikke mange ledige seter i Soknedal kirke da Hauka og Rennebu mannskor vandret opp foran alteret.

På programmet sto 16 mer eller mindre tradisjonelle julesanger og salmer, og konserten fikk en mektig start da begge korene slo seg sammen og åpnet med "En stjerne skinner i natt" og "Deilig er jorden". Sistnevnte folkekjære julemelodi ble også gjentatt som ekstranummer, da hele menigheten reiste seg i det som ble en svært høytydelig og verdig avslutning.

Svensk perle

Det var rennbyggene som sto for første del av konserten etter åpningen, blant annet med en svært godt arrangert og innøvd versjon av "Kum ba ya". De sang også "Et lys i mørketida", som også var tittelen på julekonserten.

Hauka mannskor tok så over med alt fra "Nordnorsk julesalme" til "Betlehemsstjerna", men ikke minst en svært flott sunget svensk melodi - "Koppängen".