Det ble mye jul for pengene da den folkekjære sangeren tok med seg «gutta sine», de tre tenorene Jan Erik Fillan, Thomas Ruud og Kristian Krokslett, til Melhus-kirka for å synge med Melhus pensjonistkor torsdag kveld.

Les også: Synger med Hanne Krogh

Skapte stemning

Kirka var stappfull da en noe hes Hanne Krogh entret scenen, tydelig glad for å gjeste kirka for første gang. Selv om hun fikk solid og nødvendig hjelp fra tenorene, var det hun som flettet det hele sammen og guidet publikum gjennom en stemningsfull totimers affære.

Det gjorde hun på kjent vis, med mange historier og anekdoter om juleminner, fred og samhold i høytida. Det var tid for både glede og ettertanke, noe som så ut til å falle godt i smak hos det begeistrede melhuspublikummet, som også fikk være med og synge på noen av sangene.

Variert

Selv om de kjente og kjære julesangene var på plass, var det langt fra noen salmekonsert. Krogh selv tok seg av den mer folkelige biten, med alt fra Maria Menas «Home for Christmas» til Alf Prøysen, Halvdan Sivertsen og en av hennes egne mest kjente sanger, «Sonjas sang til julestjernen».

Tenorene briljerte med kraft og klokkeklare toner på klassikere som «You’ll never walk alone» og «O helga natt», mens multimusiker Stein Austrud skapte flotte lydlandskap og overganger med sine synther og finurlige instrumenter.

Dirigentskryt

Melhus pensjonistkor backet fint opp, og sang også «Glade jul» som eget nummer under konserten.

Dirigent Eigil Reitan hadde full kontroll, og ble av Hanne Krogh karakterisert som «en av de beste dirigentene jeg vet om».