"Tre vise menn" er tittelen på årets julerevy til Skaun Artikailleri.

I hardtrening

- Vi som er med i revyen er noen litt tilårskomne karer, og noen har kalt oss Tre visne menn. Visne er vi definitivt ingen av oss, sier Jon Lyngstad.

I forkant av revyen ligger Lyngstad og Morken i hardtrening, og Lyngstad avslører at han trener tre ganger i uka i treningsstudio for å holde seg i form.

Skaun Artikailleri som også teller Ole Morken og Terje Stamnes, har premiere på revyen 4. desember, og revylokalet er låven på Konstadtunet ved Ånøya. De spreke karene står på scenen under sju forestillinger. På låven har revykarene fått ordnet et amfi, og Lyngstad understreker at publikum får god komfort.

Ulike temaer

- Revyen er bare tull alt i hop. Vi serverer julebukk, maltøl og vår jul. Dessuten blir det kursing i rettigheter for den som har litt penger og vi kommer med vårt syn på minoriteter. Vi i Skaun Artikailleri er snille og tråkker ingen som er på vei ned, sier Lyngstad.

Lyngstad begynner å le når han skal fortelle om innslaget der Ole Morken skal på kafe med kjerringa, og der må Lyngstad trå til som kjerringa fordi artikaillene ikke har med noen diva i år.

Som en hlsen til hølondingene forteller han at Iver Gaustad kommer, han med Leik-drakten og ambisjoner om å få seg jobb i år i alle fall.

Årets revy har 16 innslag, og alle tre er på scenen nesten hele tida.

- Det medfører noen utfordringer eller skal vi kalle det muligheter. Det er ikke tid til å lure seg bak teppet for å se etter hva en skal si, forklarer Lyngstad.

Lyngstad forteller at programmet er banket.

- Bare drillinga gjenstår. Det er lenge siden jeg har hatt så klokkertro på revyen på denne tida av året, sier Lyngstad.

Orkester

Skaun Artikailleri har som vanlig med seg orkester, og det består av Stein Nilsen, Knut Leraand og Per Olav Øiaas (Piop). Anett Hjelkrem er regissør.

- Drivkrafta er applausen og fornøyelsen av å ha levert noe. Det gir oss enormt til energi, forteller Lyngstad.

Les også: Om revyen i fjor