Hytteeiere i Midtre Gauldal mente kommunen trenerte deres søknad om tilbygg til hytta, og startet derfor bygging uten tillatelse.

Fordi hytta som eierne ville bygge på ligger i et område der det ikke kan bygges i to etasjer, måtte en hytteeier søke om dispensasjon fra kommunen før tilbygget ble godkjent. Søknad om dette ble sendt i mai i år, og hytteeieren ble informert om at saken skulle behandles av næring-, plan- og miljøutvalget 7. juni. Dette ble ikke gjort, og søkeren fikk beskjed om at tegningene ikke var gode nok.

Byggingen godt i gang

På grunn av stor arbeidsmengde i kommunen, blir dispensasjonssaken heller ikke behandlet i utvalgsmøte 28. juni. Hytteeierne har da allerede fått tak i en snekker som har mulighet til å jobbe med hytta om sommeren.

- På bakgrunn av dette gis kommunen herved varsel om at vi kommer til å sette i gang tiltaket første uken i juli. Tiltaket vil bli satt i gang etter vår plan med de tegninger som er sendt, opplyser hytteeierne i et brev til kommunen 1. juli.

Enhetsleder Helge Grenne og fagleder Øyvind Aundal skriver i et svarbrev at forsinkelsene med saksbehandlingen ikke skyldes bevisst trenering eller uvilje, og at byggingen ikke kan starte før familien har fått et dispensasjonsvedtak.

I forbindelse med en befaring i 23. august blir det likevel konstatert at byggingen av tilbygget til hytta var godt i gang.

- De varsles om øyeblikkelig stans i de pågående arbeider. De gjøres også oppmerksom på det ansvar som pålegges ansvarlig utførende ved en ulovlig oppstart av tiltaket, skriver så Midtre Gauldal kommune i et brev til

hyttebyggeren.

Kan måtte rive tilbygg

Mandag skulle dispensasjonssøknaden endelig behandles av næring-, plan- og miljø-

utvalget i Midtre Gauldal. Politikerne valgte da å utsette saken til neste møte, for å få mulighet til å se på tiltaket selv. 20. september blir det befaring til hytta.

- Utvalget har nå to valg. Enten kan de gi tillatelse til oppføringen av tilbygget. Hytteeieren vil da få et større gebyr enn vanlig fordi han startet byggingen uten lov. Dette gebyret er rundt tre ganger så høyt som vanlig behandlingsgebyr. Det andre alternativet er at utvalget sier at de ikke går inn for dispensasjonen. Da vil hytteeieren bli pålagt å rive ned arbeidet som er gjort allerede, forklarer Øyvind Aundal som er fagleder for plan- og byggesak.

Han sier det ikke er ofte de får slike saker, men at det nok hender oftere at folk starter å bygge uten å ha søkt i det hele tatt.