I november ble det aller første LAN-partyet Gaulan arrangert for ungdommer på Støren. Nå håper en av inititativtakerne, Thomas Hovstad, at vinterferiens dataparty skal bli en like stor suksess.

Les også: Utsolgt lenge før bygget var ferdig

Les også: Starter opp yoga på Støren

Viktig samarbeid

Det var opprinnelig de tre ungguttene Thomas Hovstad, Per Kristian Rognes og Stian Lund fra valgfaget Sal & Scene på Støren ungdomsskole som i flere år kjempet for å få til et dataparty for ungdom. I fjor ble det en realitet, og målet er å skape en årlig tradisjon for arrangementet.

– Dette er noe jeg brenner skikkelig for, og e-sport er en stor hobby for mange. Samarbeidet vi har med Støren kulturhus har også vært veldig bra, og de tente raskt på ideen da den først kom. Nå håper vi at det skal bli et fast arrangement der ungdommer møtes for å delta på e-sport, sier Hovstad.

Live-stream i boks

På siste Gaulan var det lagt til rette med både soveplasser, frokost og varmmat, samt livestreaming av arrangementet slik at det var muligheter for å følge med både på storskjerm og på nett. I år blir programmet litt mer innholdsrikt og organisert, ifølge Hovstad.

- Planlegginga er godt i gang, og så langt har responsen på arrangementet vært veldig god. Vi har plass til 100 stykker, og det er per nå reservert godt og vel 28 plasser. Live-streaming er i boks, med veldig god hjelp fra Per Kristian Rognes, sier Hovstad.

Engasjerer ungdommen

Knut Inge Solem i Støren kulturhus sier det betyr mye for huset at de også får mulighet til å tilby noe til ungdom.

- Det er ei vanskelig målgruppe for oss, derfor er det artig at vi også her kan få til ting som engasjerer denne gruppa. At folk som Thomas er med og drar lasset, er også gull verdt. Det er veldig flott å få hjelp direkte fra ungdommen, de vet hva som gjelder og hva de vil ha, ifølge Solem.

Årets Gaulan går av stabelen tirsdag 23. - torsdag 25. februar.